2024/05/18

Žemėtvarkos reikalai spręsis greičiau

Jau mėnuo, kai Kupiškio žemėtvarkos skyrių pakeitė nauja įstaiga – Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos, Kupiškio žemėtvarkos skyrius. Jam laikinai vadovaujanti Aušra Uldukienė teigė, kad darbai lieka tie patys, kaip ir anksčiau, tik naujoji įstaiga turi daugiau galių ir Kupiškio r. žmonės čia dokumentus galės susitvarkyti žymiai greičiau.

Šių metų liepos pirmąją likvidavus apskričių viršininkų administracijas, ne viena joms pavaldi įstaiga turėjo persitvarkyti. Mūsų rajone Panevėžio apskrities administracijai priklausęs Kupiškio r. žemėtvarkos skyrius visus įgaliojimus perdavė Nacionalinei žemės tarnybai.

Nuo šiol Kupiškio žemėtvarkos skyriaus vedėjos pareigas laikinai eina A. Uldukienė. Buvusi pensinio amžiaus žemėtvarkos skyriaus vedėja Marija Bidlauskienė iš darbo išėjo.

Naujajame skyriuje šiuo metu dirba 8 darbuotojai. Tačiau ateityje personalą turėtų papildyti dar keturi nauji žmonės.

“Kolektyvas beveik suformuotas: trys žmonės dirba pagal darbo sutartis, penki – valstybės tarnautojai. Iš viso numatyta, kad čia dirbs 12 darbuotojų. Nacionalinė žemės tarnyba konkurso būdu atrinks pretendentus į teisininko, vyr. specialisto, vedėjo ir vedėjo pavaduotojo laisvas vietas„, – sakė įgaliojimus laikinai vykdyti vedėjo funkcijas Kupiškio biure turinti A. Uldukienė.

Po mėnesio naujoji įstaiga, pasak pašnekovės, jau įstojo į savo vėžes. Anot jos, jau baigtos dokumentacijos perėmimo iš Panevėžio apskrities viršininko administracijos procedūros ir šiuo metu perimamas turtas.

Biurui skirti darbai su gyventojais, pasak A. Uldukienės, nėra nauji – tęsiami tie patys procesai, kuriuos vykdė prieš tai buvęs Kupiškio žemėtvarkos skyrius. Bus vykdomas valstybinės žemės pardavimas ir nuoma. Jau rengiamos pirkimo – pardavimo sutartys.

“Pasikeitė tik mūsų pavaldumas ir darbo tvarka. Pagrindinis skirtumas tas, kad didžiąją dalį sprendimų bus galima priimti vietoje. Anksčiau Kupiškio r. skyrius tik parengdavo dokumentus, o juos tvirtindavo apskrities viršininkas. Tokį privalumą turėtų pajusti ir gyventojai – jų reikalai bus tvarkomi žymiai greičiau„, – pabrėžė A. Uldukienė.

——-
Autorius: Rita LUKŠIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video