2024/05/18

Skolos pasiveja kertant Lietuvos sieną

Nuo skolos nepabėgsi – šią taisyklę turėtų įsiminti į užsienį su įsiskolinimų “uodega„ bandantys išvykti gyventojai. Ne vienam tokiam gudruoliui buvo staigmena, kai kertant Lietuvos sieną, nusipirktą kelionės bilietą teko išmainyti į pokalbį su pareigūnais dėl tėvynėje paliktų skolų.

Kupiškio policijos komisariate šiuo metu guli visa krūva skolininkų bylų, kuriems paskelbta paieška. Ir bet kuris iš šių piliečių važiuodamas į užsienį rizikuoja būti nepraleistas.

“Skelbdami skolininkų paiešką, į duomenų bazę įvedame visą informaciją ir parašome, ką su tokiu žmogumi daryti. Sulaikytas pasienyje jis, paprastai, apklausiamas, kodėl slapstosi nuo skolų ir tokiam piliečiui įteikiamas šaukimas atvykti į komisariatą, kur paskelbta jo paieška„, – apie skolininkų laukiančius netikėtumus “Kupiškėnų mintims„ pasakojo Kupiškio rajono policijos komisariato vyresnioji patrulė Vilė Sezonienė. Ne vienas mūsų rajono gyventojas, pasak pareigūnės, jau patyrė tokius nesklandumus ir labai gailėjosi dėl patirtų nuostolių.

Tačiau ne visi skolininkai negali išvykti iš Lietuvos – sulaikomi tik tie, kurių paieška oficialiai paskelbta.

“Iki paieškos paskelbimo dar vyksta ilga procedūra. Pavyzdžiui, jei žmogus nesusimoka policijos skirtos baudos, jo skolos išieškojimas perduodamas antstoliams. Jei šie per dvejus metus neranda jokio skolininko turto, kuriuo būtų galima padengti įsiskolinimus, tai jam baudą teismas pakeičia administraciniu areštu arba viešaisiais darbais. Bet jei žmogus per trejus metus neįvykdo šio sprendimo, skelbiame jo paiešką„, – apie pačią procedūrą pasakojo pareigūnė.

Kupiškio r. komisariato duomenimis, mūsų rajone šiuo metu labiausiai ieškomi yra 5 skolininkai: Vladimiras Skvoreckas (Kupiškis), Valentinas Zinovjevas (Panevėžys), Rimantas Balčiūnas (Šiaulių r.), Dainius Matulis (Byčių k.), Vytautas Diknė (Pamarnakio k.).

Parų užas skolas dar neatsėdėjo ir Edmundas Gudonis (Kupiškis), Nerijus Salikas (Subačius), Daiva Vilkiūnienė (Kupiškis), Mindaugas Bernatavičius (Kupiškis), Alius Kavaliauskas (Svidenių K.), Saulius Januševičius (Naiviai).

Viešieji darbai nesulaukia Tomo Šateikos (Subačius).

Ką nors žinančius apie šių asmenų buvimo vieta ,prašoma pranešti policijai tel.:(8 459) 5 71 24

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video