2024/05/18

Jaunimo vasaros ypatumai mūsų rajone

Vasara, atostogos, tačiau dalis jaunimo šį laiką išnaudoja tam, kad užsidirbtų pinigėlių savo reikmėms, kiti tiesiog poilsiauja, o dar kita jaunimo dalis – pramogauja ir keliauja. Kaip šią vasarą jaunimas atostogauja Kupiškyje – ne kiekvienas pasidomi. Ar rūko viešoje vietoje, ar geria už menkiausio kampo – ne kiekvienas atkreipia dėmesį. Būtų pats tinkamiausias laikas susirūpinti mūsų ateities karta ir pažvelgti, ar Kupiškyje jiems yra ką veikti, ar vyksta renginių jaunimui ir kaip mąsto mūsų jaunoji karta apie veiklą Kupiškyje.

Pakalbėję su Kupiškio jaunimo centro direktore Gaila Matulyte, galime spręsti, kad Kupiškyje gyvenantis jaunimas turi visas galimybes praleisti vasarą ne tik prasmingai, bet ir turiningai. Tiek Kupiškyje, tiek jo rajone rengiamos stovyklos, susibūrimai bei diskotekos jaunimui.

Ir dirba, ir pramogauja

“Ką tik grįžome iš tarptautinių jaunimo mainų Turkijoje. Rengiamės DJ stovyklai ir naujam turnyrui. Kasdien į jaunimo centrą ateina jaunimas. Vieni groja prie DJ aparatūros, kiti – sėdi prie kompiuterio, kiti – bendrauja tarpusavyje. Džiugu, kad jaunimo centre savanoriauja abiturientė Agnė Valmaitė. Kūrybinga mergina nuolat prigalvoja įdomių užsiėmimų jaunimo centro lankytojams: gamina ir leidžia aitvarus, puošia jaunimo centro patalpas, planuoja išvyką į žirgyną ir pulo varžybas, kai tik bus pagaliau išpakuotas rėmėjų ir Savivaldybės dėka įsigytas pulo stalas.

Taip pat, kartu su Panevėžio baikerių klubu IronX, rengiamės baikerių šou BikeXdream. O prieš šį triukšmingą renginį, rugpjūčio 18-20 d., Laukminiškiuose organizuosime respublikinę jaunųjų fotografų stovyklą “Geltona ir juoda„, skirtą žymaus kupiškėno Petro Babicko atminimui.

Taigi veiklos netrūksta. Kad jos ir rudenį nepristigtų, rengiame projektus programai „Veiklus jaunimas“. Džiaugiamės, kad 5 Kupiškio jaunimo centro darbuotojai ir savanoriai spalio mėnesį galės patobulinti darbo su jaunimu įgūdžius tarptautiniame seminare pietų Prancūzijoje, esame kviečiami ir į jaunimo verslumo ugdymo seminarą Švedijoje. Taigi darbuojamės ne tik vietos, šalies, bet ir tarptautiniu lygmeniu.

Manau, kad vasara ir taip yra dėkingas laikas jų užimtumui. Jauni žmonės daug laiko praleidžia gamtoje, keliauja, susitinka vieni kitus. Papildomo užimtumo labai daug ir nereikia. Jauni žmonės nori atsipalaiduoti, atostogauti, linksmintis. Tie, kuriems trūksta veiklos, gali užsukti į jaunimo centro svetainę, pažiūrėti, ką siūlome, gali užeiti į centrą, pabendrauti. Geru oru net ir jaunimo diskotekos nebepritraukia daug lankytojų, todėl per likusią vasarą gal tik vieną kitą dar surengsime.

Džiugu, kad aktyvaus jaunimo užimtumas susideda ne tik iš pramogų. Didžioji dalis jaunimo centro aktyvistų vasarą dirba. Tai jiems padeda geriau suvokti pinigų vertę, įgyvendinti savo tikslus.

Kadangi centre liepą ir rugpjūtį dirba tik du jaunimo darbuotojai – darbo krūvis nemažas. Kasdien jaunimo centre apsilanko svečiai iš kitų miestų, domisi centro veikla, strategija, stebisi nuveiktais darbais, siūlo bendradarbiavimo galimybes. Praėjusį penktadienį jaunimo centre lankėsi Antazavės (Zarasų r.) jaunimo organizacijos „Horizontas“ nariai, domėjosi projektine veikla, jaunimo užimtumo galimybėmis, susipažino su švariu ir tvarkingu Kupiškio miestu,“ – džiaugėsi Jaunimo centro direktorė Gaila Matulytė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“.

——-
Autorius: Eisvydė ISAJEVAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video