2024/05/18

Stirniškius keliautojams surasti sunku

Prisigyvenome iki to, kad taupant lėšas kelio ženklus jau keičia spalvoti balionai ir kaspinai. Neįtikėtina, tačiau Stirniškių kaimo gyventojai, nesulaukdami nuorodos į savo gyvenvietę kelyje Kupiškis – Panevėžys, tokiu būdu savo svečiams padeda rasti kelią.

Stirniškiai – nedidelis kaimas, išsidėstęs Subačiaus ir Norūnų seniūnijų ribose. Čia šiuo metu gyvena apie 15 šeimų.

Gražią gyvenvietę dažnai aplanko rajono svečiai, besižavintys šalia sruvenančia Lėvens upe, neseniai sutvarkytu Stirniškių piliakalniu ir nuo seno žinomu Pauliankos dvaru. Tačiau iš pirmo karto rasti neseniai Pauliankos vardą į Stirniškius iškeitusį kaimą – nebe taip ir lengva. Vietiniai gyventojai netgi juokauja netrukus tapsiantys savo kaimo gidais. Mat juos norintys aplankyti svečiai važiuodami keliu Kupiškis – Panevėžys sunkiai randa posūkį į Stirniškius – į šį kaimą nuo pagrindinio kelio nėra jokios nuorodos.

“Kaip baigė asfaltuoti kelią nuo Panevėžio į Kupiškį, taip ir likome be ženklo. Iki tol nors nuoroda į Paulianką buvo, o dabar nieko. Jei kas nori atvažiuoti į mūsų kaimą, tenka visokius kaspinus, balionus prie posūkio kabinti. Paaiškinti, kur važiuoti būna labai sunku – ne vienas mūsų svečias klaidžiojo, kol rado tuos Stirniškius„, – skundėsi nepatogumų nebeapsikenčianti Stirniškių gyventoja Eleonora Šimkuvienė.

Pasak moters, atskiras informacinis kelio ženklas praverstų ir Stirniškių piliakalnio lankytojams – retas važiuodamas pro šalį jį tepastebi. Pasiklysta ir į Pauliankos dvarą švęsti įvairių švenčių atvykstantys žmonės.

Moteris kreipėsi į redakciją prašydama pagalbos, kad ties posūkiu į Stirniškius ant kelio Kupiškis – Panevėžys būtų pastatytas informacinis ženklas. Priešingu atveju, pasak E. Šimkuvienės, gyventojai patys jį pasistatys už savo pinigus, kaip tai padarė kitų rajonų gyventojai (Važiuojant į Panevėžį ar į Anykščius tenka matyti gražius iš medžio išdrožinėtus ženklus, rodančius kryptį į mažus kaimelius).

Tačiau VĮ “Panevėžio regiono keliai„ Kupiškio kelių tarnybos viršininko Ovidijaus Zibavičiaus teigimu, savavališkai statyti kelio ženklus, kaip ir reklaminis stendus – draudžiama. Juos pastebėję kelininkai privalo nuimti ir už tokius darbus gyventojams netgi gresia bauda.

O stirniškiečiams viršininkas patarė parašyti prašymą dėl jiems reikalingo kelio ženklo savo seniūnijos seniūnui. Vėliau reikėtų kreiptis į Kupiškio kelių tarnyba.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“.

——-
Autorius: Rita LUKŠIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video