2024/09/23

Meras skelbia karą aludėms

Žmonėms nuolat skundžiantis dėl miesto centre įsikūrusių aludžių kantrybė trūko ir pačiam rajono merui Jonui Jaručiui. Praėjusią savaitę jis pasikvietė visų už alaus baruose esančią tvarką atsakingų institucijų vadovus ir priėmė griežtą sprendimą – per vieną savaitę paliepta sudaryti darbo grupę, kuri turės reguliariai kontroliuoti aludes. „Reikia daryti reidus, fiksuoti pažeidimus, nes šitie „pijokai“ jau baigia užlipti žmonėms ant galvos“, – tvirtą žodį tarė meras.

Laiškas merui

Praėjusį trečiadienį pas rajono merą J. Jarutį „ant kilimėlio“ susirinko Kupiškio rajono policijos komisariato viršininkas Arvydas Mėlynis, Kupiškio rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Julius Skrandauskas, Panevėžio visuomenės sveikatos centro Kupiškio skyriaus vedėjas Vincas Čelkys bei rajono Savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Antanas Odinas. Šiems vyrams teko pasiaiškinti, kas daroma, kad mūsų mieste gyventojų neberūstintų šalia alaus barų šlitinėjantys, triukšmą ir netvarką keliantys girtuokliai.

Į pasitarimą susirinkusiems specialistams meras garsiai perskaitė Gedimino g. 38 daugiabučio namo bendrijos „Gluosnis“ gyventojų siųstą laišką dėl jų kieme dirbančio alaus baro, kupiškėnų dar vadinamo „Gaideliu“. Pasak rašiusiųjų, čia gyvenimas verda nuo ankstaus ryto iki vėlyvos nakties. Baro klientai, anot jų, net iki paryčių kursuoja nusipirkti alaus ir trukdo aplinkinių gyventojų ramybę.

„Nors ir draudžiama, automobiliai privažiuoja iki pat aludės laiptų. O jų vairuotojai, nusipirkę alkoholio, sėda prie vairo ir čia pat jį geria. Garsiai leidžia muziką, triukšmauja. Atsibodo ir tie girtuokliai, kurie išėję iš baro, spjaudosi ir šlapinasi po mūsų namo langais. Dėl jų buvome priversti ir laiptinių duris užrakinti. Mūsų vaikai neturi kiemo. Vakarais baisu net namo grįžti, kad kokiam lankytojui ant kelio nepapultum“, – merui rašė nemalonios baro lankytojų draugijos nebeapsikenčiantys gyventojai.

Laiško autoriai teigė ne kartą ir policiją, ir kitas tokias įstaigas prižiūrinčias institucijas kvietę, tačiau iki šiol niekas nepasikeitė.

Mažai galimybių

„Verslas verslu, bet jis turi būti civilizuotas. Ir pats matau – ar išvažiuoju į darbą, ar grįžtu, baras vienodai ūžia. Ką jūs, pareigūnai, šiuo klausimu darote“, – į savo svečius kreipėsi meras J. Jarutis.

ecialistų paverkšlenimu dėl sumažintų etatų ir sudėtingų darbo galimybių sunkmečiu.

„Mūsų tarnybos galimybės itin apribotos. Tokių įstaigų patikrinti mes važiuojame kartą per dvejus metus, nes jos įtrauktos į vidutinės rizikos grupę. Didesnės rizikos grupei priklauso vaikų darželiai… Bet ir radę pažeidimų, mes licencijos iš tokių įmonių negalime atimti – turime valią tik sustabdyti jų veiklą „, – kalbėjo Kupiškio rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Julius Skrandauskas.

„Mes į šiuos reiklaus iš viso nesikišame. Kai iš šešiasdešimties darbuotojų beliko vos keli, tai ir darbo galimybės labai susiaurėjo“, – nuo diskusijos apie aludžių problemas bandė išsisukti Panevėžio visuomenės sveikatos centro Kupiškio skyriaus vedėjas Vincas Čelkys.

Tik Kupiškio rajono policijos komisariato viršininkas Arvydas Mėlynis galėjo apsiginti keletu užfiksuotų pažeidimų.

Anot jo, panašūs gyventojų skundai dėl aludžių pasiekia ir policiją. O ši į iškvietimus visada reaguojanti.

„Mes stengiamės kontroliuoti tvarką tokiose įstaigose. Prie minėtosios aludės ne kartą buvo nustatyti viešosios tvarkos pažeidimai. Tai girto asmens pasirodymas viešoje vietoje, smulkus chuliganizmas, 50 litų bauda buvo nubausta pardavėja, prekiavusi kontrabandinėmis cigaretėmis. Tačiau baudos čia nieko nepadės. Manau, kad policija mažiausiai gali nulemti, kad iš tokių barų būtų atimta licencija“, – tikino pareigūnas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video