2024/09/23

Egzaminų rezultatai ne visus džiugina

Šiuo metu jau aišku, kaip valstybinius brandos ir mokyklinius egzaminus laikė mūsų rajono bendrojo lavinimo bei technologijos ir verslo mokyklų abiturientai. Sužinojus, kokie šių egzaminų rezultatai, džiaugtis labai nėra kuo.

Kaip šiemet sekėsi laikyti abiturientams egzaminus, pasiteiravome Saivaldybės Kultūros ir švietimo skyriaus vyr. specialistės Rimutės Balzarevičienės. Pask jos, Kupiškio rajone informacinių technologijų egzaminą laikė 14 mokinių. Išlaikė visi. (Šalyje iš 1 792 mokinių, laikiusių šį egzaminą, išlaikė 91 proc.) Rusų kalbos egzaminą laikė 7 mokiniai ir taip pat nė vienas nesuklupo. (Šalyje iš 3 235 laikiusiųjų, išlaikė apie 99 proc.) Istorijos egzaminą Kupiškio rajone laikė beveik didžiausias mokinių skaičius – 210. Išlaikė 197, o nepasisekė 13 mokinių. Tai sudaro 6, 2 proc. (Šalyje 21 474 laikė, pasisekė beveik 94 proc.) Matematiką laikė 193 mokiniai, iš kurių išlaikė 183. Neišlaikę liko 10 arba 5, 2 proc. (Šalyje laikė 21 111, išlaikė per 94 proc. kandidatų.) Chemijos egzaminą laikė 24 mokiniai ir visi išlaikė. Kupiškio gimnazistė Kristina Rastenytė surinko šio egzamino 100 balų. (Šalyje laikė 3 087, o išlaikė per 97 proc.) Muzikos ir dailės mokslų mokyklinius egzaminus išlaikė visi. Tačiau geografijos neišlaikė 3 kandidatai.

Kupiškio rajone prasčiausiai buvo laikomas lietuvių kalbos valstybinis egzaminas. Jį laikė 237 mokiniai, o išlaikė tik 195. Neišlaikiusiųjų 42, t. y. 17, 7 proc. Vienas mokinys per šį egzaminą surinko 100 balų. Tai Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos abiturientė Martyna Jasinskaitė. (Šalyje šį egzaminą išlaikė beveik 92 proc. iš 25 373 laikiusiųjų.) Lietuvių kalbos mokyklinį egzaminą išlaikė visi, tarp jų ir tie, kuriems nepasisekė valstybinis egzaminas.

„Manau, kad lietuvių kalbos valstybinis egzaminas buvo nekompetentingai vertinamas. Tai puikiai įrodo rezultatai. Neįtikėtina, kad net 30 mūsų gimnazijos mokinių (16 proc.) neišlaikė šio egzamino. Antra, daugumos išlaikiusiųjų rezultatai tikrai nėra įspūdingi. Be to, manau, jog palyginti su ankstesnių metų šio dalyko egzaminu, šiuometinis buvo kur kas sunkesnis, – savo nuomonę dėstė Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos abiturientė Viktorija Jokantaitė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Eisvydė ISAJEVAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video