2024/05/18

Birželio sukilimo dieną – mitingas miesto aikštėje

Trečiadienio kalendoriaus lapelis skelbė, kad birželio 23-ioji yra Birželio sukilimo diena. Nežinia, ar tai sutapimas, ar specialiai tam parinkta diena buvo ir miesto centre vykusiam suėjimui, kuris jo organizatorių buvo įvardintas kaip mitingas prieš Lietuvos skurdinimą ir tragišką padėtį.

Vienas iš mitingo organizatorių, rajono Tarybos narys Dangirdas Mikšys, kvietė susirinkusius ir pro šalį ėjusius smalsuolius į būrį.

Siūlė pakeisti valdžią

D. Mikšys negailėjo priekaištų nei aukščiausiai, nei rajono valdžiai: „Vakar Vyriausybė partijoms paskyrė apie 5 milijonus litų, o žmonėms kelia mokesčius. Pažiūrėkit, ką mes per 20 metų turime Kupiškyje? Tiksliau nieko nebeturime. Buvo Kupiškio pieninė, valgėme skanią Kupiškio kepyklos duoną – jų nebėra. Prie Kupiškio marių grobiamos žemės. Prieš mane rengiamos įvairios akcijos – grasinama, juokiamasi iš manęs. Valdžia netarnauja mums. Įmonės tik užsidaro, Savivaldybė skendi skolose, nėra jokių investicijų. Per tris metus nebuvo surengta jokių susitikimų su žmonėmis. Dabar tik žiūri visi pro Savivaldybės langus. Pažiūrėkit, šalia aikštės yra mero pastatas. Prieš tris metus žmogus nieko neturėjo, o dabar kieno sąskaita viskas įrengta? (pasigirsta skanduotė: „Vagys, lauk! Keiskim valdžią!“).

Anot oratoriaus, artėja nauji rinkimai, todėl siūlė visiems būti aktyviems. Jis teigė, kad valdžia turi tarnauti žmonėms.

Gana aktyvus buvo kitas mitingo dalyvis Virginijus Sankauskas. Jis savo asmenines nuoskaudas ir pyktį išliejo visiems: nuo prieš 20 metų šokius uždraudusios partijos sekretorės iki neva jį nepagrįstai nubaudusių teisėjų. Aplink save tik blogį ir priešus matantis V. Sankauskas nerinkdamas žodžių švaistėsi kaltinimais, o vėliau greitakalbe perskaitė paties parašytą straipsnį.

Kvietė ateiti kalbėtis

Nors ir pasigirdo piktų replikų bei užgauliojimų, rajono meras Jonas Jarutis tarė žodį susirinkusiems: „Tai iš tikrųjų neeilinis įvykis Kupiškyje. Už tai turbūt reikia dėkoti ponui Dangirdui ir jo kolegoms. Klausimai nesprendžiami mitinguose, jie sprendžiami susėdus už stalo, rajono Taryboje (pasigirsta švilpimas). Niekam neuždrausta reikšti savo nuomonės, tačiau jeigu jūs pakvietėte mane prie mikrofono, tai duokite ir pasisakyti. Niekas niekur nesislapsto, kaip kai kurie teigė. Mano kabineto durys yra visiems atviros – dar niekada nė vieno žmogaus nesu atsisakęs priimti. Suprantu, kad viską galima „pakarti“ ant mero ir rajono Tarybos, tačiau Kupiškis ne išimtis – panaši padėtis visoje Lietuvoje. Netiesa, kad rajone nėra vykdomi jokie projektai, niekas nevyksta. Kur dedami investiciniai pinigai, matyti iš vykdomų kasinėjimo darbų miesto gatvėse. Kupiškio marios taip pat yra prieinamos – rekreacinės zonos sudaro per 80 hektarų, todėl priėjimas prie jų tikrai yra. Rengiame pagal pakrantes takelius, formuojame prieplaukas. Beje, kaltinant kitus nieko nedarymu, pirmiausia siūlyčiau atsigręžti į save ir pagalvoti, ką padarėte gero kitiems išskyrus kalbas ir skambius šūkius“.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video