2024/05/18

Žuvusiųjų byloje – kaltinimai policijai

Du Nociūnų kaimo gyventojus, kaip įtariama, praėjusį rudenį mirtinai sužalojęs ir likimo valiai palikęs migonietis Robertas Strolia nesiliauja stebinęs teismą naujais faktais. Prieš mėnesį Utenos apskrities vyriausiame policijos komisariate kelių patruliu dirbantis vyriškis kaltę dėl avarijos bandė suversti mirusiam asmeniui. O šįkart šešėlis mestas ant Kupiškio policijos pareigūnų – R. Stolia įtaria, kad šie suklastojo įvykio įkalčius.

Netinkamai paimti įkalčiai

Kupiškio rajono apylinkės teisme toliau nagrinėjama byla, kurioje Migonių kaimo gyventojas R. Strolia kaltinamas 2009-ųjų lapkričio 18 d. autoįvykio metu ties Nociūnų kaimu mirtinai sužalojęs du žmones. Vienas iš jų mirė iš karto, antrasis buvo paliktas galuotis pakelėje ir vėliau dėl patirtų sužalojimų mirė.

Avarijos kaltininkas iš įvykio vietos pasišalino. Apie pakelėje pastebėtus sužalotus asmenis policijai pranešė pro šalį važiavęs žmogus.

Į bylos nagrinėjimą teisme vakar, be žuvusiųjų artimųjų ir liudininkų, susirinko visas būrys smalsuolių. Dar prieš posėdį jie piktinosi kaltinamojo neva išgalvotomis versijomis stengiantis išvengti kaltės.

Prasidėjus teismo posėdžiui žodis buvo suteiktas R. Stroliai. Šis savo kalbą pradėjo pareiškimu, kad praėjusį rudenį įvykusios avarijos aplinkybes tyrę Kupiškio r. policijos komisariato pareigūnai netinkamai surinko įvykio įkalčius.

„Posūkio žibintas sudaužytas buvo dar prieš avariją ir namuose aš turėjau kitą. Po mano namuose atliktos kratos jis dingo ir atsirado sodyboje. Be to, įvykio metu niekas nematė žibinto šukių, o kitą dieną jos jau ten mėtėsi“, – naujus faktus teismui dėstė kaltinamasis.

Be to, R. Strolios teigimu, neaišku, kaip ant avariją padariusio automobilio atsirado žuvusiojo striukės pūkas. Netinkamai, anot jo, savo darbą atliko ir avarijos pėdsakus paėmęs Kupiškio policijos komisariato specialistas Tadas Šilaikis.

Nepasitikėjimą R. Strolia teisme pareiškė ir Panevėžio policijos pareigūnams. Šie, pasak jo, netinkamai apklausė Panevėžio rajono gyventoją, kuriam priklausantis automobilis avarijos dieną dideliu greičiu važiavo keliu ties Nociūnais.

Atsirado daugiau liudininkų

Teismas, įspėjęs kaltinamąjį, kad visi parodymai turėjo būti pateikti ikiteisminio tyrimo metu, leido į kitą posėdį iškviesti avarijos aplinkybes tyrusius pareigūnus.

Į jį taip pat nuspręsta pakviesti ir migoniečio bylą prižiūrinčio prokuroro Audriaus Leonavičiaus rastus liudininkus iš Žaidelių kaimo. Šie žmonės pateikė savo parodymus apie tame pačiame kaime gyvenusį Petrą Petrulį, kuriam praėjusiame posėdyje R. Strolia sumetė visą kaltę dėl įvykusios avarijos.

„Kupiškėnų mintys“ jau rašė, kad kaltinamasis rado liudininką – Žaidelių kaimo gyventoją Elfaizą Ismailovą – pateikusį įrodymų, kad praėjusiais metais lapkričio 18 dienos vakarą migoniečio automobilį vairavo ir avariją padarė dabar jau miręs P. Petrulis. O pats R. Strolia tvirtino tik sėdėjęs šalia jo.

Prokuroro A. Leonavičiaus teigimu, naujųjų liudininkų parodymai paneigia E. Ismailovo parodymus.

Atsakydamas į prokuroro pasiūlymą, R. Stolia pasiūlė iškviesti ir pas jo liudininką E. Ismailovą kartu su P.Petruliu dirbusius žmones.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video