2024/05/18

Varvantis stogas – ne vieno gyventojo rūpestis

Vieniems lietus atneša džiaugsmą, o kitiems – bėdas. Pastarosios kamuoja Vytauto gatvėje daugiabutyje gyvenančią senyvo amžiaus moterį, kuri su šia gamtos stichija kovoja jau daugiau nei dešimt metų. Tačiau panašu, kad kovojama su vėjo malūnais.

Ne tik vanduo

Į redakciją paskambinusi buto šeimininkės dukra (pavardė reakcijai žinoma) guodėsi dėl esamos situacijos. Pasak moters, praėjusiais metais darytas buto remontas nuėjo niekais, nes visos sienos ir lubos vėl sudrėko nuo vandens, kuris sunkiasi per siūles. Senyvo amžiaus moteris gyvena penktame aukšte. Namo stogas jau dešimt metų vis lopomas, bet šis metodas neveiksmingas. Svarbiausia tai, kad tik šis butas kenčia nuo lietaus. Pasak moterų, koridoriuje visada stovi vonelė, į kurią vanduo varva. Ne tik vanduo kankina šį butą, bet ir šaltis, nes žiemą čia būna tik 12 – 13 laipsnių šilumos. Žiemą ji dažniausiai eidavo pas kaimynes, nes būti tokiame šaltyje, o tuo labiau senyvo amžiaus žmogui – menkas malonumas.

Taisyk netaisius

Anot moterų, kol bėgs vanduo, neįmanoma net langų sudėti. „Taiso, taiso, bet nieko…, – nuogąstavo buto šeimininkė. – Jau daugiau nei dešimt metų šis stogas taisomas, bet padėtis nesikeičia, vis tiek vanduo sunkiasi į butą„. Virtuvėje vanduo sunkiasi pro šviestuvo elektros laidus, tad moteris norėdama apsisaugoti nuo gaisro, įsirengė atskirą apšvietimą.

Didžiausia problema yra ta, kad stogas nėra tvarkomas visas, jis lopomas dalimis, todėl ir praleidžia vandenį, kuris sunkiasi į butą.

Kita kamuojanti problema – pūvančios grindys. Vanduo kenkia medienai, todėl vietomis net dažai išsitrynę, atsilupę dėl drėgmės. Dukra pasakojo, kad mama yra silpnos sveikatos, dėl į butą bėgančio vandens labai nervinasi, todėl dažnai tenka ir greitąją pagalbą kviesti.

Nėra noro ir pinigų

Šiuo metu bendrijos pirmininkas yra išvykęs. Pasak daugiabučio namo bendrijos buhalterės Liubos Vitkauskienės, tai opus klausimas, nes tik šį butą kamuoja vandens problemos.

„Stogas yra remontuotas ir ne vieną kartą. Didžiausia problema, kad jis remontojuomas dalimis, o ne visas. „Praėjusiais metais buvo pateiktas pasiūlymas dėl stogo taisymo. Tai būtų kainavę apie 50 tūkstančių litų, – teigė bendrijos buhalterė L.Vitkauskienė. – Pateikus pasiūlymą, daugelis namo gyventojų atsakė, kad remontui nėra pinigų ir jiems ant galvų vanduo nevarva“.

Kaip pasakojo buhalterė, norint remontuoti stogą, reikia visos bendrijos pritarimo. Artimiausiu metu jų bendrija tvarkyti stogo nežada.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Simona STANELYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video