2024/05/18

Žuvo darbo vietoje

Darbo vietoje susižalojo ir mirė pagalbinius darbus Kupiškio bendrovėje „Lavisos agrogrupė“ vykdęs Šiaulių rajono gyventojas A. M. 1960 metais gimęs vyras mūsų rajone uždarbiavo šiai veiklai įsigijęs verslo liudijimą.

Kraupi nelaimė Kupiškio bendrovėje „Lavisos agrogrupė“ nutiko praėjusio ketvirtadienio vakarą. Tuomet pagal rangos sutartį nusamdytas Kuršėnų miestelio (Šiaulių r.) gyventojas A. M. žaliavas maisto pramonei gaminančioje įmonėje vykdė remonto ir kitus pagalbinius darbus.

Užlipęs ant rampos pakilos vyriškis slystelėjo ir nukrito žemyn. Į įvykį iškviesti medikai konstatavo, kad nukentėjusįjį po galvos traumos ištiko koma. Kitą rytą Panevėžio apskrities ligoninėje A. M. dėl patirtų sužalojimų mirė.

Apie nelaimingą atsitikimą „Kupiškėnų mintims“ pasakojęs bendrovės „Lavisos agrogrupė“ direktorius Kazimieras Striganavičius teigė, kad pasamdytas darbuotojas buvo itin pareigingas vyras – darbo vietoje alkoholio nevartojo, o skirtus darbus atlikinėjo itin kokybiškai.

„Tokių žmonių, kaip šis darbuotojas, dar reikėtų paieškoti. Jis vienas atstojo penkis darbininkus. Todėl ir samdžiau iš Šiaulių rajono – pas mus tokių rimtų žmonių sunku rasti“, – geru žodžiu mirusįjį minėjo K. Striganavičius.

O apsaugoti jo nuo nelaimingo atsitikimo direktorius teigė negalėjęs – darbo sauga turėjo pasirūpinti pats pagal verslo liudijimą dirbęs vyriškis.

Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyriaus vadovas Gintaras Čepas patikino, kad tyrimas dėl žuvusios darbuotojo – pradėtas. Tačiau įvykio aplinkybių pakomentuoti negalėjo – jų į Kupiškį tirti penktadienį išvykę inspektoriai dar nebuvo nieko konkretaus vadovui pranešę.

„Dar niekas neaišku. Kas šiuo atveju atsakingas už darbų saugą, taip pat sunku pasakyti. Mūsų inspektorius turės žiūrėti į rangos sutartį, kur tokie dalykai ir turi būti numatyti“, – sakė Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyriaus vadovas.

Ikiteisminį tyrimą dėl A. M. žūties pradėjo ir Kupiškio r. policijos komisariatas.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video