2024/05/18

Žemių karučio kaina – penki tūkstančiai litų

Praėjusią savaitę Kupiškio apylinkės teismas priėmė nutarimą dėl nelegalaus darbo Virginijaus Sankausko byloje.

Nemalonumai dėl nelegalo

Šių metų kovo 29 dieną Pyragių kaime, Virginijui Sankauskui priklausančiose patalpose, kur vyriškis turi įsirengęs paminklų dirbtuves, buvo rastas nelegaliai dirbantis jaunuolis. Tą dieną, ten nuvykę pagal anoniminį skundą dėl teršiamos aplinkos Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūros vyr. inspektorius Rimantas Adomauskas, Kupiškio seniūnijos seniūnas Julius Vytautas Semėnas, Savivaldybės Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vyr. specialistas Igoris Parfionovas, rado su karučiu žemes vežantį Eigantą Juškėną.

Pareigūnų paklaustas, ką čia vaikinas darantis, išgirdo atsakymą, kad dirba pas V. Sankauską.

Po šio pokalbio su E. Juškėnu istorija pradėjo rutuliotis teismo link.

Teismo metu buvo išklausyti tą dieną V. Sankausko valdas aplankiusių liudininkų parodymai bei pats E. Juškėnas, kuris prisipažino, jog dirbo pas V. Sankauską.

Buvo išklausyti V. Sankausko atsivesti liudytojai. Jie teigė, kad jokio nelegalaus darbo nebuvo, vaikinas meluoja, o žemes E. Juškėnas su karučiu vežė ne V. Sankausko, bet ten tuomet gyvenusio Algirdo Gružausko paliepimu, kad turėtų užsiėmimą.

Išklausius liudininkus kitam teismo posėdžiui buvo nutarta dar papildomai išsireikalauti dokumentų iš Panevėžio ligoninės ir Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos, nes paaiškėjo naujų aplinkybių, susijusių su E. Juškėno darbu ir liga.

Galop teismas priėmė nutarimą, kad V. Sankauskas visgi kaltas dėl nelegalaus darbo, ir jam skyrė 5 000 Lt baudą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video