2024/09/23

Į merą kreipėsi žymiai mažiau gyventojų

Praėjusią savaitę vykęs rajono Tarybos posėdis ganėtinai užsitęsė – po gyventojų surengtos pasipriešinimo akcijos dėl atliekų surinkimo tvarkos, rajono politikams dar teko išnagrinėti per 40 klausimų. Pusė jų buvo rajono Savivaldybei pavaldžių bendrovių ir įstaigų 2009 m. metinės ataskaitos. Praėjusių metų savo darbo rezultatus pristatė ir meras Jonas Jarutis bei Administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis. Be šių klausimų, Tarybos nariams iš pareigų teko atleisti ir kelių rajono įstaigų vadovus.

Mero ataskaita

Kaip ir prieš mėnesį vykusiame, taip ir šiame Tarybos posėdyje tęsėsi rajono Savivaldybei pavaldžių įstaigų ir bendrovių ataskaitų vertinimas. Visoms jų pritarta, nors kai kurioms nepagailėta ir kritikos. Ypač nemalonių komentarų iš opozicijos sulaukė mero J. Jaručio 2009-ųjų darbo pristatymas. Nors ataskaita atrodė nepriekaištingai apipavidalinta, oponentai vieną po kito žėrė kaltinimus dėl rajono vadovo darbo trukumų einant savo pareigas.

„Vartydamas ataskaitą pasigendu tų pažadų, kurie iš pradžių buvo žarstomi, realizavimo“, – savo nuomonę išsakė Tėvynės sąjungos narys Valentinas Beinoris. – Jaučiasi rezultatyvaus tvirto vadovavimo rajonui stygius. Nėra darbo vizijos“.

Tarybos narys pabrėžė, kad merui itin trūksta strateginio mąstymo – anot jo, vadovas nesugeba numatyti ateities planų ir juos vykdyti.

Kiti opozicijos nariai taip pat nepagailėjo priekaištų, jų nuomone, dėl per dažnų komandiruočių, nustekentos rajono ligoninės ir autobusų parko, suprastėjusio miesto įvaizdžio, pasyvaus bendravimo su rajono verslininkais bei suretėjusio lankytojų skaičiaus mero kabinete.

Jų nuo 2005 metų, kai rajono vadovas per metus priimdavo 116 gyventojų, praėjusiais metais sumažėjo iki 50.

Tačiau pats meras teisinosi, esą šis lankytojų skaičius nėra tikslus. Mat į ataskaitą įrašyti tik priėmimų dienomis kreipęsi gyventojai. Didžioji dalis jų į mero kabinetą užsuka bet kada. Be to, pasak J. Jaručio, sumažėjęs lankytojų skaičius reiškia ir rezultatyvų Administracijos darbą.

„Jūsų kritiką priimu ir į ją atkreipsiu dėmesį. O visus kolegas kviečiu susikaupti dirbant žmonių labui ir nepasiduoti politikavimui“, – pabrėžė J. Jarutis.

Autobusų parkas – ne prioritetas

Pastabų negailėta ir rajono Savivaldybės Administracijos direktoriaus Ž. Aukštikalnio 2009 metų darbų ataskaitai.

„Praėjusieji metai – neeiliniai blogąja prasme – žiūrėti į priekį buvo itin sunku, labiausiai stengėmės išsilaikyti. Todėl ieškojome būdų, kaip sureguliuoti išlaidas“, – apie savo veiklą rajono labui kalbėjo Ž.Aukštikalnis. – Du kartus per metus sumažėjo biudžetas. Nebevykdėme daug darbų, kurių atsisakyti buvo lengviausia. Nuo to kentėjo gatvės ir kitos sritys. Tačiau mums svarbiausia buvo išlaikyti sukurtą infrastruktūrą“.

Bene labiausiai vadovo darbe oponentams užkliuvo autobusų parko situacija. Opozicijos nuomone, šiai bendrovei jau seniai trūksta valdžios dėmesio.

„Jums autobusų parkas – neįdomus. Net ir lengvesniais laikais, niekas juo nesirūpino“, – akcentavo Tarybos narys Gintautas Mockus.

Su tuo sutiko ir pats Administracijos direktorius. Anot jo, nors ir labai gaila, bet autobusų parkas nėra rajono prioritetų sąraše. Tačiau padėti šiai bendrovei, anot jo, irgi nėra galimybių. Vienintelė išeitis – didinti jos paslaugų tarifus, tačiau dėl to kiltų nepasitenkinimas tarp gyventojų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video