2024/09/23

Savivaldybės tarybą bandė nušvilpti pikti svečiai

Liaudies Dangirdu viešojoje erdvėje pramintas rajono politikas Dangirdas Mikšys savo pseudonimą pateisino Tarybos posėdį paversdamas gyventojų mitingu. Savo kolegoms nusprendęs pateikti vos per naktį sukurptą projektą dėl atliekų rinkliavos, kaip argumentą savo sumanymui atsivedė dvidešimties gyventojų palaikymo komandą. Šie, piktindamiesi jau įkyrėjusiomis problemomis mieste, nė nemanė laikytis posėdyje nustatytų taisyklių: savo nuomonę reiškė be leidimo, replikavo valdžios atstovų pasisakymus, nušvilpė Tarybos sprendimą nesvarstyti liaudies parengto projekto ir demonstratyviai palikę salę necenzūriniais žodžiais iškoneveikė kultūros namų darbuotoją…

Meras įžvelgė anarchiją

Į Kupiškio kultūros centro salę ketvirtadienio rytą sugužėjusi gyventojų minia su D. Mikšiu priešakyje nuo pat pradžių prognozavo neeilinį posėdį. Smalsumą pakurstė ir aplink sklandančios kalbos – esą didžiausias Tarybos kritikas surežisavo visą savo svečių pasirodymą.

Ir šis spektaklis prasidėjo paties D. Mikšio pranešimu, kad Tarybos posėdis yra viešas ir čia susirinkę tautos atstovai nori pateikti savo pranešimą dėl juos netenkinančios Atliekų tvarkymo tvarkos Kupiškio rajone. Esą šiuo klausimu politikas su savo komanda paruošė rimtą analizę ir projektą prieš dieną išdalino valdantiesiems.

Tačiau toks liaudies balsas buvo skubiai užgniaužtas remiantis Tarybos posėdžio taisyklėmis.

„Svečiai visuomet gali dalyvauti mūsų posėdžiuose – jie nėra uždari. Bet D. Mikšys jau turėtų žinoti, kad čia laikomasi griežtos tvarkos – projektas ant Tarybos narių stalų turi atsidurti ne vėliau, kaip prieš 24 valandas. O jūsų pranešimas, mano žiniomis, parengtas tik prieš 12 valandų. Todėl nereikia čia vykdyti gatvės politikos ir daryti anarchijos, bandant parodyti savo galią atsivedus būrį palaikančių asmenų. Laikykimės nustatyto reglamento“, – savo svečius ir jų lyderį auklėjo rajono meras Jonas Jarutis.

Opozicija nepalaikė

Tačiau tokie Tarybos pirmininko žodžiai tik įplieskė susirinkusiųjų ir juos atlydėjusio politiko emocijas. Gyventojai ėmė garsiai piktintis valdžios darbu ir reikalavo laisvo žodžio. O juos užtaręs D. Mikšys už netinkamą elgesį gavo pastabą.

Tokio akibrokšto Tarybos posėdyje neužtarė netgi opozicijos nariai.

„Problema dėl atliekų rinkliavos – iš tiesų žmonėms svarbi. Tačiau kolegos D. Mikšio veiklos stiliui mes nepritariame“, – savo poziciją išsakė Tėvynės sąjungos atstovas Valentinas Beinoris.

„Pirmiausia tokius projektus reikėtų svarstyti komisijose, tada komitetuose ir tik po to Tarybos posėdyje. Nereikia specialiai rengti tokių staigmenų, kad mus suglumintumėte“, – antrino Liberalų ir centro sąjungos narys Gintautas Mockus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video