2024/05/14

Pienių medus – ne visiems gardus

Savaitgalį Skapiškyje jau šeštą kartą praūžė kasmetinė vaikų ir jaunimo teatrų šventė – kūrybinė stovykla „Pienių medus“. Tris dienas trukęs renginys sutraukė gausų būrį jaunųjų teatralų iš visos Lietuvos bei stiprų profesionalių menininkų desantą. Tačiau šventę savo kraštui padovanojusi režisierė Vita Vodoklytė apgailestavo, kad taip laukti Skapiškio gyventojai nepanoro apsilankyti renginyje – kai kurie skapiškėnai vietoj „pienių medaus“ kultūros namų kieme mėgavosi šaltu alumi.

Į šeštąją vaikų ir jaunimo teatrų šventę – kūrybinę stovyklą „Pienių medus“ dalyviai rinkosi jau penktadienį. Per metus vieni kitų išsiilgę šalia kultūros namų glėbesčiavosi Vilniaus regiono kultūros centro teatro studijos „Elementorius“, Klaipėdos jaunimo centro teatro studijos „Aušra“, Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijos, Ignalinos gimnazijos teatro studijos „Iki“ bei Skapiškio vaikų ir jaunimo teatro studijos „Ku-Kū“ jaunieji teatralai.

Paragavę šviežios, medumi užteptos duonos svečiai neskaitė ilgų sveikinimo kalbų ir kibo į pagrindinį stovyklos darbą – stebėti draugų paruoštus namų darbus. Pirmąją šventės vakarą buvo pristatyti šeši pasirodymai: meninės kompozicijos, pjesės, koncertai bei meninis filmas.

Kūrybinis jaunimo maratonas tęsėsi ir antrąją šventės dieną. Tačiau vakarop stovyklos dalyviai sulaukė neeilinių Lietuvos asmenybių draugijos. Su teatrui neabejingais jaunuoliais bendravo rašytojas, režisierius, bardas Vytautas V. Lansbergis bei garsus aktorius ir režisierius Valentinas Masalskis.

„Vien dėl šių garbių asmenybių vertėjo dalyvauti renginyje. Svečiams susitikimas su jais labai patiko – girdėjau kalbų, kad šių dviejų svečių netgi perdaug tokiam renginiui, kaip mūsų. Labai didžiuojuosi šiemetine renginio programa. Ji puikiai susidėliojo nuo pat pradžių“, – džiaugėsi po renginio V. Vadoklytė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Rita LUKŠIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video