2024/04/29

Viešojo intereso gynėjui – kaltinimai nelegalaus darbo organizavimu

Nuo pavasario pradžios dideli nemalonumai užklupo save viešojo intereso gynėju vadinantį Virginijų Sankauską. Kovo 29 d. Pyragių kaime, jam priklausančiose patalpose, kur vyriškis turi įsirengęs paminklų dirbtuves, buvo rastas nelegaliai dirbantis jaunuolis.

Vyko dėl netvarkos, rado nelegalą

Antradienį vyko pirmasis teismo posėdis, kuriame buvo išklausyti pareigūnų, liudininkų ir paties kaltinamojo V. Sankausko parodymai.

Pasak Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūros vyr. inspektoriaus Rimanto Adomausko, šių metų sausio mėnesį buvo gautas anoniminis telefono skambutis dėl galimai teršiamos teritorijos šalia V. Sankausko paminklų dirbtuvių. Pareigūnas buvo nuvykęs, surašė protokolą, tačiau niekaip negalėjo prisikviesti V. Sankausko atvykti į Agentūrą. Galop, pasitelkus Kupiškio seniūnijos seniūną Julių Vytautą Semėną bei Savivaldybės Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vyr. specialistą Igorį Parfionovą, kovo 29 d. buvo vėl apsilankyta V. Sankausko paminklų dirbtuvėse. Ten visai netikėtai pareigūnai pamatė karučiu žemes vežantį jaunuolį. Jo pasiteiravę, ką čia veikiąs, išgirdo atsakymą, jog dirba. „Mes vykome patikrinti, ar neteršiama aplinka, o radome nelegaliai dirbantį žmogų, apie kurį aš, kaip valstybės pareigūnas, privalėjau pranešti Valstybinei darbo inspekcijai. Taip ir padariau“, – sakė R. Adomauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video