2024/04/29

Stulbinantis posūkis dviejų žuvusiųjų byloje

Vakar Kupiškio r. apylinkės teismas nagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje Migonių kaimo gyventojas, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kelių patrulis Robertas Strolia kaltinamas praėjusių metų lapkričio mėnesį autoįvykio metu ties Nociūnų kaimu mirtinai sužalojęs vieną žmogų, o kitą, taip pat sunkiai sužalotą, palikęs be pagalbos, dėl ko vėliau jo gyvybės nepavykę išgelbėti. Apie įvykį policijai pranešė ne jo kaltininkas, pabėgęs iš įvykio vietos, o vėliau pro šalį važiavęs žmogus.

Atrado kaltininką

Teisme dalyvavo nukentėjusieji – žuvusiosios Marės Alvyros Leikaitės dukra ir žuvusiojo Petro Vanago artimieji, liudininkai.

Teismo posėdžio pradžioje kalbėjęs kaltinamasis R. Strolia pareiškė, kad savo kaltės nepripažįsta ir turi naują liudininką, kuris pateiks įrodymų dėl Petro Petrulio, kuris tą lemtingą praėjusių metų lapkričio 18-osios vakarą vairavo jo automobilį.

„Aš tuo metu sėdėjau šalia vairuotojo – keleivio pusėje, ir nuleidęs galvą maigiau telefono mygtukus. Kadangi man daug kas skambina, tai pavairuoti mašiną paprašiau pakeleiviu prie Šimonių paimtą P. Petrulį, – sakė R. Strolia. – Automobiliui šiek tiek krestelėjus, pasiteiravau, kas nutiko, vairuotojas P. Petrulis atsakė, kad tikriausiai atsitrenkė į stirną, ir pažadėjo sutvarkyti mašiną, nes buvo skilęs stiklas, aplankstytas mašinos variklio dangtis. Mašiną nuvarėme į negyvenamą sodybą Viešintų seniūnijoje (Anykščių r. )“.

Teisme R. Strolia sakė, jog tik dabar pavyko rasti mašiną vairavusį asmenį, nes jį labai menkai pažinojo, nežinojo, kur gyvena. Teisėjai Irenai Pocevičienei pasiteiravus, kodėl dabar kaltinamasis pakeitė parodymus, nors prieš tai teigė, kad vairavo automobilį jis, R. Strolia sakė, jog nežinojo, ar pavyks rasti P. Petrulį. Į pastabą, kodėl pirminės apklausos metu nenurodė, kokiu maršrutu važiavęs, kaltinamasis, sakė, jog manęs, kad dėl to fakto pirmiausiai jam reikėjo pasitarti su advokatu.

Teisėjai pradėjus domėtis P. Petrulio adresu, R. Strolia pareiškė, kad tariamai jo automobilį vairavęs P. Petrulis šiais metais kovo mėnesį mirė.

Pažino pagal nuotrauką

Naujasis liudininkas Elfaizas Ismailovas sakė, jog balandžio mėnesį buvo susitikęs su R. Strolia, kalbėjosi apie avis, nors iki tol kaltinamojo nepažinojo. R. Strolia jo pasiteiravo, ar nepažįsta apie 1,80 cm ūgio žmogaus. Iš apibūdinimo E. Ismailovas supratęs, jog tai gali būti P. Petrulis, kuris retkarčiais pas jį dirbo ir minimu laikotarpiu, lapkričio mėnesį, važinėdavo į Anykščius, nes ten sakė, jog planuoja apsigyventi. Norėdamas įsitikinti, jog kalba eina apie tą patį žmogų, E. Ismailovas atnešė ir R. Stroliai parodė P. Petrulio nuotrauką. R. Strolia buvusį pakeleivį atpažino. Pasak E. Ismailovo, jam P. Petrulis pasakojo, jog turi nemalonumų, nes partrenkė stirną ir apgadino svetimą automobilį. Jeigu jį savininkas atpažins ir suras, gali būti blogai. „Ar galiu pas tave padirbėti, nes kitaip neturėsiu pinigų sumokėti už padarytus nuostolius“, – tada P. Petrulis prašęs E. Ismailovo.

P. Petrulį E. Ismailovas apibūdina kaip mėgėją išgerti, o ar jis turėjo vairuotojo pažymėjimą – nežino, tik kartais leisdavo jam po laukus su savo moskvičiumi paskui avis pavažinėti.

Sesuo atlygino išlaidas

Teisme, kaip liudytoja, dalyvavusi R. Strolios sesuo Daiva Zakarauskienė, teigė, kad siekdama, jog kaltinamojo R. Strolios mamos netampytų po teismus, žuvusiųjų artimiesiems atlygino laidotuvių išlaidas. Žuvusiosios M. A. Leikaitės dukra Kristina Ralickienė patvirtino, jog sausio 8-ąją jai D. Zakarauskienė davė 2 200 Lt. Taip pat, D. Zakarauskienės prašymu, ji pasirašiusi raštą, jog daugiau neturi jokių turtinių ir moralinių pretenzijų. D. Zakarauskienė žuvusios moters dukrai sakė, jog vėliau pinigus, jeigu bus surastas tikrasis kaltininkas, išsireikalaus iš jo. „Kai lankiau sulaikytą brolį, jis sakė, kažin ar bus įmanoma surasti P. Petrulį, o jį suradus, jau aišku, kad nuostolių pastarasis nebeatlygins“, – sakė teismui D. Zakarauskienė.

Žuvusiojo P. Vanago motina Aldona Vanagaitė sakė, jog ji taip pat iš D. Zakarauskienės gavo 1 700 Lt, o kaimo žmonės surinko pinigų ir pastatė žuvusiajam paminklą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video