2024/04/29

Noriūniečiai džiaugėsi savo šauniomis šeimomis

Šeštadienį į Noriūnų Jono Černiaus pagrindinę mokyklą skubėjo ir vyresnio, ir jaunesnio amžiaus Noriūnų gyventojai. Čia vyko bendruomenės šeimos diena „Bendruomenė – vienybės rate“.

„Šeima – svarbiausias dalykas gyvenime. Jeigu mes būsime viena šeima, nugalėsime visas negandas, ir padarysime daug gerų darbų. Džiugu, kad mokyklos ir Noriūnų bendruomenės nariai susiliejo į vieną gražią ir darnią šeimą“, – sakė Noriūnų bendruomenės pirmininkė Daiva Bubulienė.

Sveikinimo žodį taręs kanauninkas Vladas Rabašauskas ne tik samprotavo, kas yra šeima, bet ir trumpai paegzaminavo vaikus paklausdamas, kas sudaro šventąją šeimą. „Nuo amžių yra priimta, kad gerą ir darnią šeimą sudaro žmona, vyras ir vaikai, – sakė kanauninkas. – Negali tos pačios lyties žmonės sudaryti tikros šeimos, kaip dabar kartais bandoma teigti“.

Vėliau susirinkusieji pasiklausė Palėvenės parapijos bažnyčios choro atliekamų giesmių. Po jų, D. Bubulienės paraginti, ir vaikai, ir suaugę, šalia sėdinčiajam paspaudė ranką, palinkėjo ramybės.

Susirinkusiesiems buvo perskaityta bendruomenės veiklos ataskaita, kurioje atsispindėjo per metus nuveikti darbai bei finansinė padėtis. „Turime daug ateities planų, bet kaip juos pasiseks įgyvendinti – laikas parodys, – sakė D. Bubulienė. – Tikimės, jog šiais metais bendruomenė turės savo internetinį puslapį, gal pavyks įrengti sporto aikštyną, o bendruomenės patalpose – socialinių paslaugų centrą“.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video