2024/04/29

Kraupi šuns Tarzano egzekucija Uoginiuose

Prieš kiek laiko per visą šalį nuvilnijo šuns Pipiro istorija, vėliau dar kelių nelaimingų šunelių žiaurūs likimai buvo aprašyti spaudoje. Deja, žiauriai su gyvūnais besielgiančių žmonių nemažėja. Kupiškio rajone šiais metais jau antrą kartą užfiksuotas žiauraus elgesio su gyvūnu atvejis. Pirmasis buvo Žaidelių kaime. Dabar žiaurumo proveržis – Uoginiuose.

Šeštadienį čia buvo pasmaugtas ir galop kirviu užkapotas didelis šuo.

Viena – nukankino, kitas – užkasė

Apie tokį beprotišką elgesį su gyvūnu būtų gal niekas ir nežinojęs, jeigu ne pačios šuns egzekucijos vykdytojos, Uoginių kaime gyvenančios Almos Lendzbergienės, su pasididžiavimu kaimo parduotuvėje pradėtas pasakojimas, kad ji užmušusi šunį. Nuo tokių kalbų pakraupę vietiniai gyventojai kreipėsi į bendruomenės pirmininkę Zitą Kaušakienę, kad pastaroji imtųsi kokių nors priemonių ir neleistų panašiems įvykiams pasikartoti ateityje.

„Dar nesenas buvo šuo, gal dvejų su puse metų, – pasakojo šuns savininkas Kęstas Baržinskas. – Pjovė vištas, tai ir paprašiau A. Lendzbergienės, kad jį sutvarkytų“.

Pasak vyriškio, iš pradžių jį Alma korė su elektros kabeliu, o vėliau, kai to neįstengė padaryti, nes šuo buvo didelis, užkapojo kirviu. „Aš nelabai galiu į tokius dalykus žiūrėt. Be to, ji visa kruvina buvo“, – sakė vyriškis.

Šuns egzekuciją matė ir nepilnametė mergina. Vėliau kalbintos moterys pasakojo mačiusios, kaip moteris, talžydama kirviu šunį, vis keikėsi ir šaukė, kad pribaigsianti jį.

Užmuštą šunį savininkas užkasė už ūkinio pastato, bet antradienį, atvykus policijos pareigūnui, jam sunkiai sekėsi prisiminti vietą. Pagaliau po ilgų žemės kasinėjimų buvo atkastas nukankintas šuo.

Sako, kad gailisi

Antradienį šuns kankintoją A. Lendzbergienę apklausė Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyr. specialistas Gytautas Stukas. Jis surašė Administracinių teisės pažeidimų (ATPK) protokolą. Jau kartą už sunkų savo vyro sužalojimą teista moteris prisipažino, kad užmušė šunį.

Jai už žiaurų elgesį su gyvūnais gresia administracinė atsakomybė ir bauda nuo 100 iki 300 Lt. Kadangi gyvūno kankintoja nepamiršo pridurti, jog gailisi taip padariusi, tikėtina, kad bauda bus mažesnė už vidutinę.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video