2024/04/29

Konkurso sąlygos sukėlė pretendentų aistras

Beveik prieš mėnesį Savivaldybė paskelbė atvirą konkursą dviejų biudžetinių įstaigų – Šv. Kazimiero vaikų globos namų ir Kupiškio socialinių paslaugų centro direktoriaus pareigoms eiti.

Sąvokas suvokia skirtingai

Praėjusią savaitę kai kurios pretendentės (redakcijai pavardės žinomos) į minimas abiejų įstaigų direktoriaus pareigybes, sulaukė rajono mero atsakymų, kad negalės dalyvauti konkurse, nes neturi administracinio darbo patirties. Toks atsakymas sukėlė įtarimų ir pasipiktinimą, kad vykdanti konkursus komisija nesupranta, kas yra administracinis darbas.

„Turiu aukštąjį universitetinį išsilavinimą, baigiau ne tik socialinius mokslus, bet ir teologijos studijas. Manau, dirbantis su seneliais vadovas turi mokėti ir persižegnoti, – sakė viena iš pretendenčių. – Daugiau kaip dvejus metus buvau valstybės tarnautoja, turiu daugiau kaip 5-erių metų socialinio darbo stažą – tai irgi yra administracinis darbas. Kai gavau atsakymą, kuriame teigiama, jog tai nėra administracinis darbas, nustebau dėl tokios nekompetencijos“.

Tą patį kalbėjo ir kita buvusi pretendentė dalyvauti tame konkurse bei gavusi analogiško turinio atsakymą iš Savivaldybės. „Prieš pateikdama dokumentus konsultavausi su Savivaldybės teisininke Vida Mičiūdiene, kuri užtikrino, kad galiu pretenduoti į vaikų globos namų direktoriaus pareigas, nes visi dokumentai atitinka keliamus reikalavimus“, – sakė pašnekovė.

„Mes bet ko iš gatvės nepriimsime, – pasiskambinusi pasiteirauti nurodytu telefonu išgirdo atsakymą trečioji pretendentė. – Tikrai nesu iš gatvės, todėl toks atsakymas sukėlė negerų įtarimų“.

Moteris sakė, jog prieš pateikdama dokumentus konsultavosi su keliais teisininkais, kurie sutartinai teigė, jog jos kandidatūra atitinka nurodytus reikalavimus, ir ji galinti pretenduoti į norimą darbo vietą.

Minėtos pretendentės parašė rajono merui Jonui Jaručiui prašymus dėl pakartotino pateiktų dokumentų įvertinimo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video