2024/04/29

Biliardinei ruošiamas apynasris

Neseniai Kupiškyje duris atvėręs „Pulo klubas“, vietinių labiau vadinamas biliardine, tapo naktinių jaunimo linksmybių stiprus traukos centras. Tačiau ramybę mėgstantiems gyventojams jau ima įgrįsti iš čia sklindantis triukšmas, kieme kylantys jaunuolių pasistumdymai. Naktimis miegoti neleidžia ir aikštelėje rengiami „drago“ turnyrai. Dėl tvarkos klubui nebepavyksta susitarti ir su policija.

Triukšmas ir muštynės

Veiklos išsiilgusiam Kupiškio jaunimui neseniai Gedimino gatvėje, prekybos centro „Maxima“ patalpose, atidarytas „Pulo klubas“ kaip gurkšnis šviežio oro. Vakarais, ypač savaitgaliais, į biliardinę susirenka minios pašėlti trokštančio jaunimo.

Tačiau pastaruoju metu tokie suėjimai baigiasi aplinkinių gyventojų skundais Kupiškio policijos komisariatui. Žmonės prašo sutramdyti triukšmą, sklindantį iš naujojo klubo.

O prieš mėnesį policijos pareigūnai gavo panevėžiečio pareiškimą dėl muštynių, kilusių prekybos centro aikštelėje. Teigiama, kad konfliktą kumščiais aiškinosi „Pulo klubo“ lankytojai.

Atsižvelgdami į tokią netvarką policijos pareigūnai siūlo sutrumpinti klubo darbo laiką ir pasirūpinti lankytojų saugumu. Mat, pasak Kupiškio rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiojo tyrėjo Vytauto Žurausko, aikštelėje įrengtas prastas apšvietimas, nėra vaizdo kamerų. Nors jas įmonės savininkai dar prieš įsikurdami žadėjo įrengti, kad policija galėtų matyti, kas vyksta biliardinės teritorijoje.

„Anykščiuose įmonės savininkas turi dar vieną panašų klubą ir ten yra įrengtos vaizdo kameros. O pas mus, nors žadėjo per pusantro mėnesio tai padaryti, taip nieko ir nepadarė“, – apie saugumo problemas kalbėjo V. Žurauskas.

Lankosi nepilnamečiai

Kupiškio policijos pareigūnai klubą stengiasi lankyti reguliariai. Dažniausia čia užsukama po 22 valandos žvilgterėti, ar nėra nepilnamečių. Tačiau jie, pasak pašnekovo, paprastai išsilaksto į tamsiausius kampelius ir sukontroliuoti jų nepavyksta.

Apie nepilnamečių girtavimo bėdas „Pulo klube“ prasitarė ir Kupiškio jaunimo centro direktorė Gaila Matulytė. Jos teigimu, tarp jaunimo sklinda kalbos, kad tai viena geriausių vietų mieste, kur galima „atsipalaiduoti“.

Tokias negeroves išgirdęs Kupiškio rajono mero pavaduotojas Aidas Mikėnas nepraleido progos parodyti pavyzdį savo kolegoms ir pasiūlė valdžios atstovams nepatingėti kai kurią naktį ir patiems patikrinti, kokia tvarka biliardinėje.

Dar viena bėda, kurią pastebėjo klubą aplankiusi Kupiškio rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba – tualetai. Jų klube nėra, o reikalui prispyrus siūloma naudotis prekybos centro „Maxima“ patalpose esančiu tualetu. Tarnybai kilo klausimas, kur lankytojai eina po 21 valandos, kai užsidaro prekybos centras.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video