2024/09/28

Įteikti seniūnaičių pažymėjimai

Užvakar Savivaldybės posėdžių salėje meras Jonas Jarutis įteikė seniūnaičių pažymėjimus rajone pirmiesiems šešiems į tokias pareigas gyventojų išrinktiems atstovams. Jiems palinkėta sėkmės, įteikta gėlių, būsimuosius pagalbininkus sveikino seniūnai.

Tokį dokumentą gavo Noriūnų seniūnijos Palėvenės vietovės gyventojų pasitikėjimą nusipelniusi Laimutė Juknevičienė, Kupiškio seniūnijos Uoginių ir aplinkinių kaimų atstovė Zita Kaušakienė, Skapiškio seniūnijos Kreipšių bendruomenės atstovas Vilius Vadapolas, iš Šimonių seniūnijos – Migonių kraštui atstovaujantis Valentinas Kščenavičius, Šimonių miesteliui ir aplinkiniams kaimams – Rasa Jankauskienė, Adomynės vietovės žmonėms – Virginija Pakalniškienė.

Meras pabrėžė, jog seniūnaičių veikla mūsų rajone tik prasideda, nes 27 teritorijų gyventojai dėl tokių atstovų dar nėra apsisprendę.

Seniūnų pastebėjimu, seniūnaičių rinkimai dar tęsis ilgai, nes gyventojai nesitaria dėl kandidatų arba pastarieji nesutinka būti renkami. Seniūnaičio skelbtiems rinkimams neįvykus, ši procedūra iš naujo pradedama tik po trijų mėnesių.

Alizavos, Subačiaus seniūnijose kol kas nėra seniūnaičių. Didelėje Kupiškio seniūnijos teritorijoje savo atstovus turės išsirinkti dar aštuonių vietovių gyventojai.

Veiklus, už savo kiemą toliau matantis žmogus vis dėlto yra vertinamas. Tarp gyventojų išrinktų šešių seniūnaičių keturi iš jų savivaldos patirties yra įgiję vadovaudami kaimo bendruomenėms. Jų pirmininkės sakė, jog, ir gavusios seniūnaičių statusą, kaip ir anksčiau tarnaus tiems patiems žmonėms, tačiau turėdamos didesnius įgaliojimus.

Seniūnai, kurių administruojamoje teritorijoje jau yra išrinkti du ar trys seniūnaičiai, galės surengti ir pirmąsias jų sueigas.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video