2024/09/28

Statybos istoriniame pastate užminė mįslę

Šalia Kupos esančiame istoriniame Kupiškio pastate, kuriame kalėjo 1944 -1954 metų kovotojai už Lietuvos laisvę, vyksta statybų darbai. Toks sujudimas vėl pakurstė kupiškėnų kalbas, kad čia įsikurs kavinė, restoranas ar dar viena aludė.

„Nusibodo jau tokios kalbos, kad čia bus restoranas ar kavinė. Galiu užtikrinti, kad to tikrai nebus“, – paklaustas apie darbus „Kupiškėnų mintims“ sakė istorinio pastato Gedimino gatvėje savininkas verslininkas Vilius Valintėlis.

Kol kas, pasak pašnekovo, pastatas tik remontuojamas, mat jo būklė šiuo metu jau itin prasta – ėmė byrėti sienos. Todėl bus bandoma jas sutvirtinti ir aplink pastatą užtverti tvorą. Šios šeimininkui prireikė saugant savo turtą nuo nekultūringai besielgiančių prašalaičių. Ne vienas jų čia rasdavo vietą gamtiniams reikalams.

„Norime tiesiog pasitvarkyti, nes pastebėjome, kad Kupiškyje šis pastatas atrodo netvarkingas. Be to, kai miesto centre nebėra tualetų, kai kurie užsuka čia ir dergia“, – kalbėjo V. Valintėlis.

Sutvarkęs pastatą verslininkas jame kol kas planuoja sandėliuoti savo prekes.

Tačiau vyriškis puoselėja mintį kada nors čia įgyvendinti ir su prekyba susijusius planus. Iki Lietuvą apėmusios krizės verslininkas norėjo pastatą prijungti prie šalia esančio prekybos centro. Abu pastatus V. Valintėlio vizijoje jungtų, kaip dabar madinga, pasažas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video