2024/07/01

Pagaliau su dviračiu aplink Kupiškio marias

Daug diskusijų, nesusipratimų ir ginčų sukėlusi dviračių takelių prie Kupiškio marių istorija pamažu ritasi į finišo tiesiąją.

Iniciatyvos atnaujinti jau esamus ir padiskutuoti, kur visgi būtų geriausia tiesti naujus dviračių takelius, ėmėsi neseniai Kupiškyje įkurta nevyriausybinė organizacija (NVO) „Sprindis“.

Ėmėsi iniciatyvos

Pasak šios organizacijos pirmininko Jauniaus Nepomuko, idėja suburti iniciatyvius kupiškėnus, sklandė jau seniai: „Minčių buvo, bet nebuvo pinigų. Dabar, kai turime pinigų, nusprendėme pirmiausia prisistatyti visuomenei, o paskui su konkrečiais pasiūlymais apsilankyti ir rajono Savivaldybėje“. NVO „Sprindis“ buvo įkurta lygiai prieš metus, tačiau jos nariams teko nuveikti daug darbų. Buvo parengtas projektas, kurio sąmata – 150 tūkstančių eurų. Už minėtus pinigus bus išleista ne tik 20 tūkstančių lankstinukų apie lankytinas Kupiškio vietas, bet ir organizuojami visiems mūsų rajono gyventojams mokymai, kaip gyventi neteršiant aplinkos.

Planuose yra ir gyvūnų prieglaudos bei jų kapinių įrengimas. „Mieste labai daug valkataujančių šunų ir kačių, – sakė J. Nepomukas. – Kadangi šios problemos niekas nesprendžia, nutarėme tai padaryti mes. Vieta gyvūnų viešbučiui jau parinkta – belieka tik suderinti su atitinkamomis institucijomis“.

Startas – jau šiandien

Visgi pats didžiausias išbandymas „Sprindžio“ laukia šiandien, nes 17 valandą prie Kupiškio marių vyks ne tik organizacijos veiklos pristatymas, bet ir nuotaikingos dviračių varžybos – o po jų visų varžybų dalyvių lauks karštas sultinys ir bandelės. Sumaniausiam kupiškėnui atiteks vertingas prizas – triratis dviratis. „Šis prizas – dovana originaliausios idėjos, kaip atgaivinti dviračių turizmą prie Kupiškio marių, autoriui. Labai tikimės, kad tai paskatins atvykti į renginį nemažai rajono gyventojų ir jaunimo, nes retai dar kur gali pamatyti tokius dviračius, – sakė pašnekovas. – Prizo kaina beveik du tūkstančiai litų“.

Apie ateityje numatomus renginius visuomenei plačiau pasakoti „Sprindžio“ organizacijos pirmininkas nedrįso, nes gautos projekto lėšos yra numatytos tik šioms veikloms. „Mes esame optimistai, – džiūgavo J. Nepomukas. – Tikimės, kad taip bendradarbiaudami išjudinsime apmirusias idėjas, ir jau greitai visi galės džiaugtis nauja aktyvaus sporto forma“.

——-
Autorius: Neringa BUTKEVIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video