2024/09/23

Žvejų paliktas šiukšles ant ledo rinko kiti

Dauguma poledinės žūklės mėgėjų, pulkais per žiemą traukusių ant ledo žvejoti, pamiršo elementariausias tvarkos taisykles ir po savo apsilankymo paliko prišnerkštas žvejybos vietas. Apie tai byloja akis badantys šiukšlių kalnai.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyrius pakvietė Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus narius, mokinius ir mokytojus dalyvauti talkoje, renkant nuo Kupiškio marių ledo žvejų paliktas šiukšles.

Pasak Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus pirmininko Bronislovo Domžos, per praėjusio šeštadienio ir antradienio talkas dalyvavo apie 200 talkininkų, kurie surinko ne vieną maišą šiukšlių.

„Labai malonu, kad aktyviai dalyvavo jaunimas, ypač mokiniai, – Sakė B. Domža. – Sunku kovoti su šiukšlintojais, nes dar tik rengiamas įstatymas, kuris gal būt kiek pagerins padėtį. Dabar planuojame prie išduodamų vienkartinių leidimų žvejoti dar pridėti ir lankstinukus su priminimu nešiukšlinti“.

Pasak B. Domžos, gal kada ir pas mus bus kaip Vokietijoje, kur atėjęs prie vandens telkinio žvejys trisdešimties metrų spinduliu aplink save yra atsakingas už tvarką.

Renkant šiukšles nuo Kupiškio marių ledo aktyviai dalyvavo Jaunųjų miško bičiulių (JMB) nariai iš Povilo Matulionio ir Šepetos Almos Adamkienės pagrindinių mokyklų. Jie darbavosi ties Pajuodupės kaimu. Alizavos pagrindinės mokyklos mokiniai šiukšles rinko kitame plote – Girbučių kaimo ribose.

Pasiteiravus Šepetos A. Adamkienės pagrindinės mokyklos JMB vadovės mokytojos Janinos Daukienės, ar saugu vaikams buvo rinkti šiukšles ant ledo, mokytoja sakė, kad šeštadienį jokio pavojaus nebuvo, nes net su mašina ten buvo važinėjama.

Salamiesčio pagrindinės mokyklos mokiniai taip pat buvo nutarę patalkininkauti, tačiau, pasak direktoriaus Daliaus Žvybo, buvo nuspręsta šį kartą nedalyvauti talkoje: „Talkos išvakarėse buvau nuvykęs prie marių apžiūrėti vietovės. Ledas gal ir nepavojingas, bet visur šlapia, ant ledo telkšo vanduo, todėl nedrįsome vesti vaikų. Sumanymas rinkti šiukšles buvo geras, tačiau gal kiek pavėluotas“.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video