2024/09/23

Klibinama sveikatos ir socialinės apsaugos komiteto pirmininko kėdė

Užvakar vykusio rajono Tarybos posėdžio darbotvarkėje buvo beveik 40 klausimų. Dėl pirmųjų vienuolikos, liečiančių rajono gydymo įstaigas, svarstymo teisėtumo politikai kaip reikiant surėmė ietis. Mat paaiškėjo, kad šių klausimų neapsvarstė Tarybos sveikatos komitetas.

Aštrėjanti politinė kova vis primena apie artėjančius savivaldos rinkimus.

Opozicijai spaudžiant

Tarybos opozicija principingai laikėsi nuostatos, jog klausimų, kurie nebuvo svarstyti Tarybos komitetuose, negalima teikti svarstyti Tarybai, nes tai būtų grubus reglamento pažeidimas, pagaliau kiltų klausimas, kam tie komitetai išvis reikalingi. Konservatorius Valentinas Beinoris teigė, jog Tarybos sveikatos ir socialinės apsaugos komitetas buvo susirinkęs, bet klausimai liko neapsvarstyti, kadangi iš susirinkimo išėjo pats šio komiteto pirmininkas, valstiečių liaudininkų atstovas Leonas Apšega ir išsivedė savo šalininkus.

Tarsi gelbėjimo ratas, susidarius tokiai situacijai, buvo Tarybos nario Povilo Gurklio pasiūlymas šiam komitetui susirinkti per Tarybos posėdžio pertrauką ir apsitarti. Tam visuotinai buvo pritarta ir taip padaryta. Po to visų Tarybos sprendimų projektų svarstymas vyko įprasta tvarka.

Šlubuojanti sveikatos politika

Bene opiausias buvo klausimas dėl rajono sveikatos priežiūros įstaigų stebėtojų tarybų sudarymo. Pasak V. Beinorio, tai jau anekdotinė situacija. Stebėtojų tarybų sudėtis svarstoma trečią kartą, o pateiktas sprendimo projektas gal jau penktas. Laikas keisti Sveikatos ir socialinės apsaugos komiteto pirmininką. L. Apšega pabėgo iš komiteto posėdžio ir tokiu būdu išsaugojo pirmininko vietą. (Po posėdžio žurnalistės paklaustas, kodėl išėjo iš komiteto posėdžio, L. Apšega atsakė: „Aš laisvas žmogus. Norėjau, ir išėjau“.)

V. Beinoris pabrėžė, jog , ypač rimtai turėtume pasižiūrėti, kas dedasi ligoninėje. Stebėtojų taryba turi vykdyti steigėjo sveikatos politiką, ji turi galią priimti sprendimus dėl ligoninės veiklos, finansavimo, atstovauti jai ir jos darbuotojams įvairiose institucijose. Stebėtojų taryba šiuo metu nėra veiksminga. Galima sakyti, kad ne ligoninė bankrutuoja, o Savivaldybės sveikatos politika. Ligoninės direktorius blaškosi. Imasi vienos, kitos veiklos. Nebaigtos rengti patalpos globos įstaigai, o jau vėl griebiamasi naujos idėjos – reabilitacijos paslaugų teikimo, nors daugelis abejoja, ar kas nors iš kitur važiuos pas mus atlikti tų procedūrų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video