2024/09/23

Universiteto idėjai pritarta

Rajono nevyriausybinių organizacijų koalicijos (NOK) valdybos posėdyje penktadienį apsvarstytas kiek neįprastas klausimas – dėl idėjos steigti Kupiškyje trečiojo amžiaus universitetą (TAU).

NOK valdybos pirmininkas Stanislovas Rugaitis paaiškino, jog naujoji institucija būtų visai savarankiška, jos steigimosi procedūra tokia pat kaip ir bet kurios nevyriausybinės organizacijos. Susibūrusi iniciatyvinė grupė su savo idėja supažindina visuomenę, ruošia reikiamus dokumentus, pateikia juos aptarti bei patvirtinti savojo sambūrio nariams, galiausiai – teisiškai įregistruoti.

Posėdyje dalyvavusi viena iš tokio universiteto idėjos puoselėtojų Alfreda Žiūkienė sakė, jog tokių pasiūlymų gavusi iš buvusių kolegų mokytojų, visuomeninės veiklos bendraminčių. Juk ir tarp vyresniosios kartos kupiškiečių yra nemažai asmenų, kuriems vis pritrūkdavę laiko išpildyti buvusioms svajonėms – pasimokyti užsienio kalbos, muzikos ar dailės supratimo, įgyti sveikos gyvensenos ir kitokių žinių. Minimas universitetas suteiktų tokią galimybę, paįvairintų vyresnio amžiaus žmonių užimtumą.

A. Žiūkienė, ruošdamasi pokalbiui apie TAU institucijos Kupiškyje idėją pasidomėjo, kaip toks darinys veikia Biržuose, susisiekė ir su šalyje jau penkioliktus metus veikiančių tokių universitetų centru Vilniuje. Pastarojo rektorė Vanda Brimienė pažadėjo kupiškiečiams reikiamą informaciją. Lietuvos visuomenei apie TAU veiklą daug informacijos bus pateikta švenčiant pastarosios institucijos veiklos penkiolikmetį birželio mėnesį.

Rajono NOK valdybos posėdyje pritarta idėjai steigti Kupiškyje nevyriausybinę instituciją TAU, pašmaikštauta, jog pastarajame universitete klausytojų skaičius bus neribojamas, studijos kainuos tik tiek, koks bus nustatytas nario mokestis.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video