2024/09/23

Nuslėptos pajamos palengvino verslininko kišenę

Sunkmetis nieko neatleidžia nuo apgaulingo apskaitos tvarkymo ar neteisingo mokesčių mokėjimo. Jokių išimčių nėra ir mūsų rajono verslininkams.

Dideli nemalonumai užklupo UAB „Vikompera“ vadovą Vygantą Jankauską (šiuo metu pastarasis tapo bendrovės pavaduotoju ir pasikeitė pavardę į Šleinio).

Ikiteisminį tyrimą atlikę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apskrities skyriaus pareigūnai nustatė, kad apskaitos dokumentuose nebuvo įrašytos Kupiškio miesto parduotuvėje faktiškai gautos 74 tūkst. 936 litų pajamos už parduotas prekes, nes buvo fiksuojamos ne visos parduotos prekės ir ne visi už jas gauti pinigai, taip pat padaryti kitų pažeidimų.

Už parduotuvėje parduotas prekes nuslėpę apie 75 tūkst. litų gautų pajamų, prokurorų prašymu, Kupiškio mieste registruotos uždarosios akcinės bendrovės vadovas ir pati bendrovė sulaukė baudžiamosios atsakomybės: direktoriui paskirta 8 tūkst. 750 litų, bendrovei, kaip juridiniam asmeniui, – 12 tūkst. 500 litų bauda.

Tokį sprendimą vasario 25 dieną priėmė Kupiškio rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorės Dalios Markauskienės perduotą nusikaltimų finansų sistemai baudžiamąją bylą, kurioje juridinis asmuo – uždaroji akcinė bendrovė ir bendrovės direktorius, pripažinti kaltais dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą pateikimo.

Šiuo metu teismo sprendimas dar neįsiteisėjęs, ir verslininkas turi galimybę jį apskųsti.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video