2024/09/23

Svečio meilės gamtai išraiška – dvi negyvos stirnos

Ne tik pasigrožėti žiemišku mišku, gražia gamta kartais atvyksta svečiai į mūsų rajoną iš Vilniaus. Radinys prie vilniečio visureigio, stovėjusio netoli Viluinių kaimo, sudomino ir gamtosaugininkus.

Šūviai sukėlė įtarimą

Šeštadienio rytą prie Viluinių kaimo nuaidėję šūviai netoliese buvusiam medžiotojui sukėlė įtarimą, kad galbūt kažkas čia brakonieriauja.

Medžiotojas supratęs, kad gal ir ne visai nekaltai pamiškėje stovėjęs visureigis „Toyota Land Cruiser“, kuriame sėdėjo vyriškis su jauna moterimi, staiga pasišalino iš vietos. Apie savo įtarimus jis pranešė Panevėžio regiono aplinkos apsaugos pareigūnams. Pastarieji, atvykę į nurodytą vietą, rado dvi nušautas stirnas beveik toje pačioje vietoje, kur stovėjo visureigis.

Įtarus, kad brakonierius gali slapstytis Anykščių rajone, buvo kreiptasi pagalbos į Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Anykščių rajono agentūros vyresnįjį specialistą Audrių Pilką. Svėdasų seniūnijos Girelės kaime esanti sodyba jau ne sykį buvo stebima aplinkos apsaugos pareigūnų, todėl spėjimas, kad įtariamasis gali būti apsistojęs būtent čia, pasitvirtino. Kadangi sodyboje buvo girtaujama, į pagalbą buvo pasitelkti ir Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Sodyboje rastas ir automobilis „Toyota Land Cruiser“. Tik įsikišus policijos pareigūnams iš namo išėjo neblaivus 41-erių metų automobilio savininkas. Vėliau paaiškėjo, kad tai, verslininkas iš Vilniaus O. T., turintis savo transporto įmonę.

Ginklų – platus pasirinkimas

Aplinkos ministerijos Viešųjų ryšių vyr. specialisto Romualdo Pauliukevičiaus išplatintame informaciniame pranešime teigiama, kad minėtas asmuo tik parodė savo asmens dokumentus, bet griežtai atsisakė atrakinti automobilį ir leisti apžiūrėti jo vidų. Jis pareiškė, kad su savimi turi ginklą. Už kelnių diržo vyras buvo užsikišęs savigynai išduotą kovinį pistoletą, dėtuvėje ant blauzdos gulėjo apkaba su šoviniais.

Aplinkos apsaugos ir policijos pareigūnų įtarimai dėl brakonieriavimo pasitvirtino. Automobilio bagažinėje buvo rastas medžioklinis šautuvas, apkabos, prožektorius, prijungiamas prie automobilio sistemos, naktinio matymo taikiklis, kirvis, mačetė, keli medžiokliniai peiliai, didelis kiekis šovinių.

Vairuotojo pusės automobilio durelėse rasti penki šoviniai ginklo, kuriam laikyti leidimo O. T. neturėjo.

Dėl rastų neteisėtai laikomų šovinių Anykščių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Atlikus rastų sumedžiotų stirnų skrodimą, nustatyta, kad kiekviena iš jų laukėsi dviejų stirniukų. Vienos stirnos kūne aptikta kulka. Dabar ginklas perduotas balistinei ekspertizei.

Pasak Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspektoriaus Gaudento Baikausko, ekspertizės rezultatai gali paaiškėti po geros savaitės. Tada ir bus aišku dėl dar vieno ikiteisminio tyrimo – pagal Baudžiamojo kodekso 272 straipsnį (Neteisėtas medžiojimas) pradėjimo Kupiškio r. policijos komisariate.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video