2024/05/04

Savivaldybei vėl gresia atsidurti teisme

Rajono Tarybos posėdyje (gruodžio 22 d.) meras Jonas Jarutis informavo, kad Savivaldybė gavo Vyriausybės atstovo Panevėžio apskrityje Leono Alesionkos reikalavimą dėl LR Visuomenės sveikatos priežiūros įstatymo 6 str. 2 d. vykdymo. Šiuo įstatymu reikalaujama rajone įsteigti visuomenės sveikatos biurą arba sudaryti sutartį dėl atitinkamų paslaugų teikimo su Savivaldybe, įsteigusia tokį biurą. (Tokio biuro paskirtis atlikti visuomenės sveikatos stebėseną, analizuoti jos pokyčius, rengti ir įgyvendinti sveikatos stiprinimo programas, užsiimti sveikatos mokymu, propaguoti sveiką gyvenseną, šviesti visuomenę tais klausimais. – aut. past.). Šiuo metu yra vedamos derybos dėl bendradarbiavimo su Rokiškio r. savivaldybe, įsteigusia visuomenės sveikatos biurą.

Tarybos narys Leonas Apšega, pirmininkaujantis Tarybos sveikatos ir socialinės apsaugos komitetui, sakė, kad šio komiteto nariai šiuo klausimu nutarė, kad reikėtų po Trijų Karalių susirinkti ir dar kartą viską aptarti. Būtų nesąmonė samdyti kito rajono specialistus šviesti žmones, kaip apsisaugoti nuo tuberkuliozės ir panašiais klausimais. Argi neturime savų specialistų? Reikėtų suorganizuoti ir apvalaus stalo diskusiją dėl visuomenės sveikatos biuro steigimo.

J. Jarutis visgi siūlė rinktis antrąjį variantą (kooperuotis su Rokiškio r.). Kitaip Savivaldybė atsidurs teisme. Biuro steigimas – savarankiška Savivaldybės funkcija, kuriai įgyvendinti reikės rajono biudžeto lėšų. L. Apšegos nuomone, absurdas skirti 24 tūkst. litų lankstinukų apie tuberkuliozę leidybai. Tarybos narys Valentinas Beinoris pritarė L. Apšegos nuomonei, kad dėl visuomenės sveikatos biuro steigimo reikia dar pagalvoti, viską gerai pasverti ir tik po to priimti galutinį sprendimą.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video