2024/05/04

Pensionatas užsiprašė knygų apie meilę

Kupiškio pensionato gyventojai prieš Kalėdas sulaukė netikėtų svečių. Juos aplankyti ir dovanų atvežti nusprendė Vilniaus kupiškėnų klubas. Susitikimo proga koncertavo Šepetos Almos Adamkienės pagrindinės mokyklos mokiniai.

Pasak Kupiškio pensionato direktoriaus Dainiaus Bardausko, jo vadovaujamą įstaigą prieš šventes retai kas lanko. Kol kas juos pasveikino tik vietiniai mokiniai. Tačiau pensionato gyventojai, anot pašnekovo, labai laukia tokių susitikimų. Jie tokioms progoms netgi savo koncertus paruošia.

Ypatinga nuotaika tvyrojo ir praėjusį ketvirtadienį, kai protinę negalią turinčius pensionato žmones aplankė trys Vilniaus kupiškėnų klubo nariai. Šios organizacijos viceprezidentas Vytautas Pivoriūnas trumpai prisistatė ir įteikė pensionatui krūvą ne naujų knygų. Dauguma jų apie meilę – mat tokių, pasak svečių, prašė patys pensionato gyventojai.

„Klubo nariai patys sunešė savo knygas. Neėmėme filosofinių veikalų, nes tokie būtų buvę šiems žmonėms neįdomūs. Pasak pensionato direktoriaus, geriausios jiems – paprastos knygos apie meilę“, – apie atvežtas dovanas kalbėjo V. Pivoriūnas.

Be to, vilniečiai į Kupiškį dar atvežė įvairių stalo žaidimų ir saldumynų. Visa tai klubas pirko iš savo sukauptų lėšų. Organizacija šiuo metu vienija per 100 narių ir surinkti pinigų geriems darbams, pasak V. Pivoriūno, nėra labai sunku.

„Jau 18 metų vienijamės į Vilniaus kupiškėnų klubą, tačiau tik treti metai esame oficialiai įregistravę šią organizaciją. Todėl neseniai ėmėmės daug aktyvesnės veiklos. Šį kartą norėjome aplankyti pensionatą. Nors su kupiškėnais palaikome itin glaudžius ryšius, šioje įstaigoje dar nesame buvę. Bet apie ją daug gerų žodžių girdėjome“, – sakė pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video