2024/05/04

Pasienyje šąla ir mūsų kraštiečiai

Scenarijus su Rusijos pasieniu kartojasi, tik šį kartą šios šalies „įkaitais“ tapo latviai. Tačiau ne pyragai ir lietuvių vežėjams, kurie priversti po savaitę stovėti bendrose eilėse prie Latvijos ir Rusijos sienos. Čia šąla ir būrys kupiškėnų.

Naktį lauke beveik 20 laipsnių šalčio, dieną -12. Išjungti automobilių šildymo beveik neįmanoma. Tokiomis sąlygomis jau nuo penktadienio eilėje į Rusiją laukia subatėnas Algis Gabrys. UAB „Gilota“ dirbančiam vyriškiui pavesta į Maskvą nugabenti krovinį.

Maisto subatėnui kol kas netrūksta – žinodamas apie situaciją pasienyje, jis iš anksto apsirūpino atsargomis. Tačiau, pasak A. Gabrio, kai kurie jau seniai eilėje laukiantys vairuotojai iš tiesų nebeturi ko valgyti. Laimei, vežėjams gelbsti Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“. Jos atstovai atveža į pasienį maisto.

A. Gabrio teigimu, eilės juda labai lėtai – per naktį praleidžiami vos 5 automobiliai, dieną iki 100. Visą savaitgalį prastovėjęs subatėnas paskaičiavo, kad prieš jį stovi dar 400 vežėjų. Iš viso eilėje yra apie 1200 mašinų. Todėl grįžti namo iki Kalėdų vyriškis nelabai tikisi.

Tuo tarpu bendrovės „Gilota“ direktorius Gntautas Mockus patikino, kad šiuo metu pasienyje įstrigę 6 vežėjai iš Kupiškio šventes švęs namuose. Nors eilės, anot jo, juda lėtai, vienas automobilis vidutiniškai eilėje prastovi savaitę.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video