2024/05/04

Buitinių atliekų tvarkymo reikalai pakvipo teismu

Didelio nepasitenkinimo sulaukusi buitinių atliekų surinkimo iš gyventojų tvarka, sukėlė ne tik rajono gyventojų pasipiktinimą. Pasirodo, rajono valdžią priversti gerbti bei vykdyti įstatymus sunkiai sekasi ir Vyriausybės atstovui Panevėžio apskrityje Leonui Alesionkai.

Apie nesusipratimų neišvengusią buitinių atliekų iš gyventojų surinkimo tvarką, rašėme ne kartą. Buvo paminėtas ir tas faktas, jog atliekas iš gyventojų pradėta surinkinėti neorganizavus komunalinių atliekų tvarkymo paslaugų viešojo konkurso. Tai gana svarbu, nes galbūt konkursą laimėjusi įmonė būtų pasiūliusi geresnes, pigesnes ir kokybiškesnes paslaugas. Kol kas pasirinkimo nėra, kaip nėra ir konkurso.

Kantrybė senka

Nors Vyriausybės atstovo L. Alesionkos su rajono Savivaldybės administracijos direktoriumi Ž. Aukštikalniu susirašinėjimas vyksta jau nuo rugsėjo mėnesio, kol kas jokių poslinkių nėra.

Rugsėjo mėnesį L. Alesionka išsiuntė rajono Savivaldybės administracijos direktoriui reikalavimą nedelsiant vykdyti Lietuvos Respublikos atliekų tvarkymo įstatymo 30 str. 4 dalyje nustatytus reikalavimus ir per mėnesį nuo reikalavimo gavimo dienos organizuoti komunalinių atliekų tvarkymo paslaugų viešojo pirkimo konkursą. Taip pat buvo atkreiptas dėmesys, kad rajono meras artimiausiame Savivaldybės tarybos posėdyje su šiuo reikalavimu turi supažindinti Tarybos narius.

„Savivaldybė pasiruošti konkurso organizavimui turėjo pakankamai laiko ir jeigu to neįvykdys, kaip reikalaujama, bus teismas, – sakė L. Alesionka. – Nesuprantu, kiek galima tęsti viską. Kol kas iš Savivaldybės gavau tik raštą, kuriame teigiama, kad kažką daro, kažką darys. Esu labai rimtai nusiteikęs paduoti į teismą už neveikimą“.

Pasiteiravus L. Alesionkos, kaip turėtų elgtis gyventojai, kurie dabar turi mokėti už buitinių atliekų išvežimą, nors Savivaldybės tarybos priimti sprendimai gali prieštarauti įstatymams, išgirdome patarimą: „Žmonės privalo mokėti pagal tą tvarką, kuri šiuo metu galioja. Vėliau, jeigu bus priimti kiti sprendimai, gyventojai turės teisę išsireikalauti pakeitimus. Jeigu dabar tvarka bloga, tai tam aš ir dirbu, kad ją pakeisčiau. Pirmiausiai turėjo būti skelbiamas viešųjų paslaugų pirkimo konkursas, paskelbtas nugalėtojas ir tik paskui rinkliavos“.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video