2024/05/04

Įvertinti korupcijos temomis rašantys žurnalistai

Pirmadienį buvo paskelbti konkurso “ Žiniasklaida prieš korupciją 2009″ laureatai. Jais paskelbti šeši šalies žurnalistai, kurie varžėsi įvairiose kategorijose: nacionalinės spaudos ir interneto portalų, miestų, rajonų ir regioninės spaudos, televizijos ir radijo.

Sėkmė neaplenkė ir mūsų laikraščio. Miestų, rajonų ir regioninės spaudos kategorijoje konkurso laureate tapo Nida Šulcienė už straipsnį „Lėvens tvenkinio pakrančių paslaptys – nuo pirtelės iki sliekų auginimo“.

„Susirinko geriausia kūrybinė virtuvė, tikimės, kad ši tradicija nedings. Noriu padėkoti tai nedidelei auditorijai žurnalistų, kurie konkursą „Žiniasklaida prieš korupciją“ laiko nežlugusia idėja, – sakė žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. – Manau, kad ši idėja kuo toliau, tuo labiau bus reikalinga, tik gal tų kovotojų bus mažiau“.

Tokių žurnalistų kovotojų prieš korupciją šiais metais dalyvavusių Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS), Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos (NŽKA) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) skelbtame konkurse “ Žiniasklaida prieš korupciją 2009″ buvo nemažai. Iš viso konkursui pateikti 42 darbai. Konkurso tikslas – atrinkti geriausias 2009 m. tiriamosios žurnalistikos publikacijas, televizijos, radijo laidas ir reportažus antikorupcijos tema.

Pasak D. Radzevičiaus, dauguma šių metų konkurso laureatų yra ne naujokai ir jau kelinti metai jame dalyvauja: „Manau, kad tai yra gerai. Taip žurnalistai parodo, jog yra temų tęstinumas, nepaliekami ramybėje tie, kurie blogai elgiasi“.

Anot D. Radzevičiaus, vis gi dalis žiniasklaidos iškrenta iš šio rato – susilpnėjo nacionalinė spauda, televizija, nes pramogos užima didžiąją informacijos dalį, o žurnalistai traukiasi į kitas erdves.

„Žinoma, galime pasidžiaugti, kad gyvename ne taip, kaip kitose valstybėse, kur didžioji dalis žurnalistų apie korupciją gali rašyti tik knygose. Labai svarbu, kad žmonės gautų informaciją, ir žinotų, kas yra kas“, – kalbėjo D. Radzevičius.

STT vadovas Žimantas Pacevičius padėkojo visiems konkurse dalyvavusiems, o laureatams linkėjo būti aktyviems kovotojams su korupcija ir kitais metais.

Nacionalinės spaudos ir interneto portalų kategorijoje laureatėmis tapo „Kauno dienos“ žurnalistė Aušra Garnienė ir „Vilniaus dienos“ žurnalistė Dovilė Jablonskaitė.

Televizijos ir radijo kategorijos laureatu pripažintas „Radijo žinių“ žurnalistas Aurimas Perednis.

Rajonų ir regioninės spaudos kategorijoje laureatų vardus pelnė „Kupiškėnų minčių“ žurnalistė Nida Šulcienė, „Panevėžio ryto“ laikraščio žurnalistas Laimis Kavoliūnas ir „Anykštos“ žurnalistas Arvydas Lingaitis.

Laureatams buvo įteikti diplomai bei STT prizai.

——-
Autorius: Rasa ČEPAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video