2024/05/18

Susirūpinta smurtu šeimose

Policijos komisariate praėjusį penktadienį susirinkę Vaikų teisių apsaugos tarnybos, visų seniūnijų socialiniai darbuotojai, apylinkės teismo pirmininkė, rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras, rajono policijos pareigūnai ir mero pavaduotojas aptarė, kaip vykdoma prevencinė priemonė „Smurtui šeimoje – ne“. Susirinkę žmonės sprendė, kaip kiekviena struktūra galėtų prisidėti prie aktualios akcijos.

Ši akcija sugalvota ne šiaip sau. „Kupiškėnų mintys“ ne kartą rašė apie tai, kad rajono šeimose ne tik kyla barnių ar muštynių, bet ir prievartaujami mažamečiai vaikai. Dažniausiai kilus konfliktui šeimose yra kviečiama policija. Pareigūnai, žinoma, atvyksta ir gesina incidento židinį, bet jie neturi galimybės aukos kažkur išvežti ir paslėpti nuo smurtaujančios pusės.

Mero pavaduotojo Aido Mikėno paklausėme, kaip rajono valdžia žada spręsti įsisenėjusias problemas. Jis sakė, kad rajone jau seniai galvojama steigti Šeimos krizių centrą.

Dabar jau yra parengtas to centro projektas ir jis pateiktas Centrinei projektų valdymo agentūrai. Jeigu iš ten ateis teigiami atsakymai, Savivaldybė yra pasirengusi skelbti Šeimos krizių centro įkūrimo projekto konkursą.

A. Mikėnas sakė, kad jau yra numatyti konkretūs darbai. Maždaug aiški ir pinigų suma. Krizių centro įkūrimas kainuotų apie 817 tūkstančių litų.

Kuriamo Šeimos krizių centro pagrindinis tikslas yra suteikti galimybę pagelbėti šeimoms, kurias ištinka kokia nors šeimyninė krizė. Centre būtų galima apgyvendinti nukentėjusiuosius, jei šeimoje prieš juos naudojamas smurtas. Centre žmonės laikinai galėtų apsigyventi ir tais atvejais, kai šeima praranda turtą. Pavyzdžiui, gaisro atveju.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video