2024/05/18

Nueinantį simbolizavo baltas pėdsakas

Vakar Kupiškio jaunimo centro direktorė Gaila Matulytė pranešė, jog per labdaros akciją „Palik gerumo pėdsaką“, skirtą bent kiek materialiai padėti sunkiai sergantiems mūsų rajono vaikams, surinkta 2 280 litų. Tačiau aukų dar renkama.

Pašnekovė pasidžiaugė, jog ligoniukams: ketverių metų Kamilei, jos bendraamžiui Ugniui, penkerių Laurynai ir šešiolikamečiam Ignui galėsime bent kiek padėti grumiantis jiems su sunkiomis ligomis, padengti dalį išlaidų. Ir niekas nesako, jog tokios geradarystės laikas baigėsi. Kupiškiečių požiūris į šį renginį greičiau liudija, kad tarpusavio supratingumas tampa brandesnis, tikresnis.

Penktadienio vakarą į Kupiškio kultūros centrą, net pačių akcijos rengėjų nuostabai, atėjo tiek daug žmonių. Didžioji salė, į kurią buvo pakviesti žiūrėti Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos abiturientų spektaklio „Marionetės“ (pasvalietės gimnazistės J. Katkevičiūtės pjesė, rež. Vilija Morkūnaitė), buvo pilnutėlė jaunimo ir vyresnio amžiaus žmonių.

Nors buvo skelbta, jog labdaros mugė vyks tik po spektaklio, tačiau pro moksleivių dovanotus meninius kūrinėlius, išdėliotus ant stalų fojė, nepraėjo nė vienas iš pat karto. Pasak čia dirbusios gimnazistės Kristinos Apšegaitės, žmonės šių darbelių rinkosi už labai įvairias sumas, kitas aukojo ir visai nepaimdamas jokio daiktelio.

Šiai mugei savo kūrinėlius pateikė Lauryno Stuokos-Gucevičiaus, Subačiaus gimnazijų, Povilo Matulionio, Antašavos pagrindinių mokyklų, „Dagilėlio“ meninio ugdymo centro, NVO „Po laiptais“, Alizavos jaunimo ir bendruomenės nariai. Už juos, toli gražu dar ne visus parduotus, buvo gauta per tūkstantis litų.

Palyginti daug pinigų buvo paaukota per sekmadienį Kupiškio bažnyčioje aukotas šv. Mišias už sergančius vaikus.

Toks renginys „Palik gerumo pėdsaką“ jaunimui ir visuomenei Kupiškyje vyko pirmą kartą. Ne vienas atsiliepė, jog iš jo daugiau gauta – dvasiai, negu paaukota.

Antroji akcijos dalis vyko vitražų salėje, kurioje Kauno kolegijos teatro studijos spektaklį „Tariamasis iš tamsos“ pagal V. Juknaitės knygą, žmonės žiūrėjo nuščiuvę ir nenorėdami, kad jis baigtųsi. Džiugino ir tai, jog tarp atlikėjų buvo ir Kupiškio gimnazijos teatro studijos auklėtiniai Monika Dičkutė ir Paulius Briedis.

Apskritai gerumo akcijos renginyje dalyvavo daug studentų.

Pastarojo renginio, kuris yra ir respublikinės akcijos dalis, globėjai rajono mero pavaduotojas Aidas Mikėnas ir jo žmona Eglė, tardami žodį susirinkusiems sakė, jog, be aukojamų lėšų, labai svarbu susivokti, kiek saugus yra šalia mūsų esantis silpnesnis.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video