2024/05/18

Dviratininkų meka mūsų miestas netaps

Dviračių takas prie marių ir juo minantys būriai turistų – vis dar viena gražiausių mūsų valdžios vizijų. Šiam tikslui skiriami didžiuliai pinigai, jam įgyvendinti mestos visos mūsų rajono Savivaldybės pajėgos. Tačiau į Kupiškį užsukę dviračių turizmo gerbėjai prognozuoja, kad tik 10 – 20 procentų mūsų miesto lankytojų norėtų užsiimti tokia laisvalaikio praleidimo forma, nes tako aplink marias neužtenka – reikia ir kitų paslaugų.

Surengė seminarą

Praėjusią savaitę Kupiškio verslo informacijos centre vyko seminaras, skirtas projektui „Subalansuota turizmo plėtra prie Kupiškio marių (Lietuva) ir Lubano ežero (Latvija)/STELLA“. Jo metu aptartos ekoturizmo bei tausojančio ir dviračių turizmo galimybės.

Šiomis temomis su mūsų rajono valdžios atstovais, verslininkais ir bendruomenių nariais kalbėjosi lektoriai iš Vilniaus: Kaimo turizmo informacijos ir vystymo centro specialistė Ingrida Vainienė bei Lietuvos dviratininkų bendrijos narys Frank Wurft.

Dviejų dalių seminare buvo diskutuojama, ko trūksta mūsų rajone, kad turistams būtų patrauklios ne tik Kupiškio marios, bet ir visas rajonas. Naujų minčių turizmo plėtrai davė lektorės I. Vainienės pavyzdžiai iš užsienio kelionių.

Įdomių idėjų nestokojo ir seminaro klausytojai – dauguma jų pripažino, kad bendros pastangos kiekvienam atneš naudos. Tuo tarpu subatėnas Stanislovas Nerlikas nepraleido galimybės priminti, kad kalbant apie dviračių taką prie marių jo atstovaujamame miestelyje žmonės iki šiol sunkiai pasidalija kelią su automobilių vairuotojais.

Trūksta paslaugų

Kalbai pasisukus apie dviračius, į diskusijas mielai leidosi ir antrasis seminaro lektorius F. Wurft. Vokiečių tautybės vyriškis prisipažino apie dviračius galįs kalbėti nesustodamas, nes, anot jo, ši transporto priemonė – pati praktiškiausia, tačiau kol kas Kupiškis nėra pats tinkamiausias miestas dviračių turizmui. Tokią išvadą svečias padarė prieš seminarą apsižvalgęs mūsų mieste. Jis pastebėjo jog čia užsukusiems dviratininkams trūktų kitokių paslaugų: nėra kur pernakvoti, papietauti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video