2024/05/18

Prierašas „laikinai einantis pareigas“ – nuotaikos negadina

Patarlė sako, jog nieko nėra pastovesnio už laikiną. Kad tai teisinga liaudies išmintis byloja ir vis dažniau pasirodantys kupiškėnų pastebėjimai apie kai kuriuos biudžetinių įstaigų vadovus laikinai einančius pareigas ne vienerius metus.

Atrodytų, menkas malonumas vadintis laikinai einančiu pareigas, tačiau patys laikinieji dėl to labai nesuka galvos.

Laikinieji

Šiuo metu ir mūsų rajone yra keletas įstaigų direktorių, prie kurių pareigų daugiau kaip metus rašomi papildomi žodeliai – laikinai einantis pareigas. Tokie laikinieji direktoriai yra Paketurių Šv. Kazimiero vaikų globos namų direktorė Danutė Bukinienė, Kupiškio socialinių paslaugų centro direktorė Jūra Šinkūnienė, Savivaldybės administracijos Centralizuotos vidaus audito tarnybos vedėja Virginija Vanagienė bei Subačiaus seniūnijos vyr. specialistė Pranciška Karosienė. Dvi darbuotojos – V. Vanagienė ir P. Karosienė yra valstybės tarnautojos, todėl pagal Valstybės tarnybos įstatymą laikinai eiti pareigas gali ne daugiau kaip trejus metus. J. Šinkūnienė ir D. Bukinienė nėra valstybės tarnautojos, todėl su jomis sudaryta darbo sutartis remiantis LR Darbo kodeksu.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Ž. Aukštikalnio, visoms šioms pareigybėms užimti bus skelbiami konkursai. Remiantis Valstybės tarnybos įstatymu bei konkursų į valstybės tarnautojo pareigas organizavimo tvarkos aprašo nuostatomis, konkursą į karjeros valstybės tarnautojo ir įstaigos vadovo pareigas skelbia Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos. Į tas vadovų vietas, kuriose jie dirbs ne kaip valstybės tarnautojai, o pagal darbo sutartis, konkursus organizuoja Savivaldybė.

„Vaikų namai buvo reorganizuoti, todėl D. Bukinienė tapo laikinąja direktore, kol bus paskelbtas konkursas. Iš socialinių paslaugų centro išėjus buvusiai direktorei, rajono Taryba laikinąja direktore paskyrė savo sprendimu“, – komentavo situaciją Ž. Aukštikalnis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video