2024/05/18

Kultūrininkus vėl persekioja skandalai

Į Kupiškio kultūros centrą atslinkusi skandalų banga, matyt, dar greitai nežada trauktis. Po viešai paskelbtų kaltinimų šios įstaigos direktoriui ir jo vadovaujamam kolektyvui, įtarimų šešėlis krito ir Antašavos kultūros namų. Pasigirdo kalbos, kad šiame Kupiškio kultūros centro filiale viešuosius darbus dirbti paskirtas vyriškis pluša šio filialo vadovės Vandos Muralienės asmeninei naudai.

Keista situacija

Skundas dėl Antašavos kultūros namuose vykdomos neskaidrios veiklos „Kupiškėnų mintis“ pasiekė praėjusį penktadienį. Neprisistatęs asmuo siūlė redakcijai patikrinti, kur tuo metu darbavosi į šią kultūros įstaigą pagal Kupiškio darbo biržos viešųjų darbų programą siųstas antašavietis Benjaminas Vėta. Minėtame pranešime teigta, kad šis vyras triūsė Antašavos kultūros namų direktorės V. Muralienės nuosavame miške.

Gautas skundas sudomino ne tik „Kupiškėnų mintis, bet ir Kupiškio kultūros centro vadovus bei mūsų rajono Darbo biržos atsakingus asmenis.

Pastarieji B. Vėtą į Antašavos kultūros namus siuntė atlikti remonto darbų. Todėl iš korespondentų gavę netikėtą žinią B. Vėtos darbdaviai išskubėjo jos patikrinti.

Tačiau vėliau Kupiškio darbo biržos Užimtumo rėmimo įgyvendinimo skyriaus vedėja Bronė Kiudienė sakė, kad nors darbo laikas dar nebuvo pasibaigęs, Antašavos kultūros namai jų vizito metu buvo jau užrakinti. Suradę šios įstaigos vadovę Darbo biržos atstovai sulaukė dar keistesnio pasiaiškinimo.

„Keista situacija – iki šiol nesame į tokią papuolę. Ir anksčiau tikrindavome viešųjų darbų atlikti siųstus asmenis ir kur jie bebūtų, rasdavome dirbančius. O šį kartą ir mes darbininko neradome, ir pati direktorė nežinojo, kur jis yra“, – stebėjosi B. Kiudienė.

Nebepasitikės

Pasak pašnekovės, patikrinti, ar darbuotojas dirbo V. Muralienės miške, nebuvo įmanoma. Todėl griežtesnės sankcijos šiai moteriai nebus taikomos. Be to, B. Kiudienės teigimu, ir B. Vėtos viešųjų darbų sutartis su Kupiškio kultūros centru jau baigiasi.

„Su mūsų patikrinimo metu surinkta medžiaga supažindinome Kupiškio kultūros centro vadovus. Tikimės, kad jie išspręs šią problemą. O mes nieko bausti nežadame, nes sutartis jau baigiasi. Tik kitą sykį siųsdami šiai įstaigai žmones, privalėsime atidžiau kontroliuoti jų darbus – Kupiškio kultūros centru daugiau nebepasitikėsime“, – tvirtino vedėja.

Kupiškio darbo biržos specialistų teigimu, tokių nusiskundimų jų praktikoje retai pasitaikydavo. Todėl iki šiol viešiesiems darbams siųstus asmenis ši įstaiga tikrindavo vieną kartą per tris mėnesius.

Rasti pažeidimai, paprastai, surašomi į specialius aktus.

Įtartinas V. Muralienės darbų paskirstymas jos vadovaujamoje įstaigoje sukėlė sumaištį ir tarp antašavietės darbdavių Kupiškio kultūros centre. Laikinai šios įstaigos direktorių pavaduojanti Vanda Samulionienė iš pradžių tokią žinią palaikė dar vienu žiniasklaidos puolimu ir prašė rajono kultūrininkus palikti ramybėje.

Tačiau vėliau moteris teigė pati išsiaiškinusi situaciją ir tinkamai ją išsprendusi.

„V. Muralienė ginasi siųstą darbininką įdarbinusi savo miške. Tokios informacijos ir mes negalime patikrinti. Tačiau pripažįstu, kad darbo metu nei ji, nei remonto darbus turėjęs atlikti vyriškis nebuvo darbo vietoje. Už tai mes turėsime ją ir kitus už tai atsakingus asmenis įspėti“, – sakė V. Samulionienė.

Dėl darbo grafiko nesilaikymo, anot direktorės, pasiaiškinti privalės ne tik V. Muralienė, bet ir Kupiškio kultūros centro Ūkio dalies vedėja Laimutė Bernadickienė. Ši moteris privalo atsakyti už darbuotojų veiklos tabelius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video