2024/05/05

Pozicijos išsiskyrė ne vieną kartą

Ketvirtadienį vykusiame rajono Savivaldybės tarybos posėdyje politikų nuomonės išsiskyrė aptarinėjant ne vieną klausimą, todėl nesuradus bendros kalbos kelių projektų svarstymas buvo atidėtas ateičiai.

Dar aptarinėjant dienotvarkę opozicijos lyderis Valentinas Beinoris paprašė, kad meras Jonas Jarutis atsiprašytų. Mat spalio mėnesio posėdžio pabaigoje V. Beinoris viešai perskaitė du sprendimo projektus, kuriuos prašė svarstyti kaip tik šios savaitės posėdyje. Deja, nė vienas iš tų projektų į dienotvarkę nebuvo įtrauktas. Meras dėstė, kad jie gal bus svarstomi ateityje. Tokie atsakymai V. Beinorio netenkino ir jis paprašė mero atsiprašyti ir daugiau taip nedaryti. Meras savo kaltės nepripažino, ir opozicija atsiprašymo nesulaukė. Gal todėl opozicijos politika buvo, kaip reta, aštri ir keli valdžios sprendimai taip ir nebuvo priimti.

Bene aštriausi ginčai kilo aptariant sprendimą dėl tarnybinių lengvųjų automobilių naudojimo biudžetinėse įstaigose ir kompensacijų už netarnybinių automobilių naudojimą tarnybos reikmėms tvarkos.

Iš pradžių opozicija domėjosi, kiek dabar Savivaldybės administracija turi tarnybinių automobilių ir ar jų nepakanka, kad reikia samdytis papildomas mašinas, kurių savininkai yra tos pačios įstaigos darbuotojai.

Paaiškėjo, kad dabar Savivaldybė turi penkiolika automobilių. Norint, kad jų pakaktų visoms funkcijoms atlikti, reikėtų nupirkti dar bent vienuolika naujų automobilių ir nebereikėtų nuomotis privačių mašinų. Deja, tokių lėšų nėra.

Tėvynės sąjungos Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovas Bronislovas Rimkus labai detaliai dėstė, kad Savivaldybė iš savo darbuotojų nuomodama automobilius tik plauna labai dideles lėšas, o dabar rengiamos taisyklės yra tik bandymas į nesąžiningą veiklą įtraukti ir Tarybos narius. Baigdamas savo audringą pasisakymą politikas teigė, kad jeigu ir būtų už pateikiamą sprendimą balsuojama, tai reikėtų daryti tik vardinio balsavimo būdu, kad rinkėjai galėtų atsirinkti, kokios pozicijos laikosi jų išrinkti politikai.

Norint, kad vyktų vardinis balsavimas, reikia raštiško devynių politikų reikalavimo. Tie devyni parašai taip pat netrukus buvo įteikti.

Kai kurie opozicijos politikai sakė, kad naudojimosi automobiliais taisyklės gal ir būtų priimtinos, jei nebūtų punkto, nusakančio kompensacijų dydį ir tvarką. Pasak jų, pagal siūlomą tvarką automobilį Savivaldybei nuomojantis tarnautojas savo mašina gali važiuoti kada nori ir kur nori, o už tai dar gauna nemažą priemoką.

Nepasitenkinimo nesumažino ir tai, kad meras dar kartą atkreipė dėmesį į tai, kad siūloma tvarka yra parengta pagal Vyriausybės šių metų gegužės mėnesį patvirtintas Pavyzdines tarnybinių lengvųjų automobilių naudojimo biudžetinėse įstaigose taisykles. J. Jarutis sakė, kad Vilniuje tokia tvarka nesukėlė nepasitenkinimo, o rajone dėl to kilo triukšmas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video