2024/05/06

Įtariamas dviejų žmonių mirtinu sužalojimu vairuotojas surastas

2009 m. lapkričio 18 d., 16.50 val., kelyje Pagojė – Viešintos – Nociūnai, 27 kilometre, rastas P. V. lavonas, už keleto metrų nuo jo rasta sužalota moteris, M. A. L. Vežama į ligoninę nuo patirtų sužalojimų ji mirė. Išsiaiškinus aplinkybes, nustatyta, kad P. V. ir M. A. L. buvo mirtinai sužaloti eismo įvykio metu. Automobilis, galimai sužalojęs minėtus asmenis, iš eismo įvykio vietos pasišalino.

1959 metais gimęs Petras V. buvo Nociūnų kaimo gyventojas, o 1951 metais gimusi Marė Alvyra L. gyveno Migonyse. Policijos duomenimis, jie buvo draugai.

Policijai apie pakelėje gulinčius sužalotus vyrą ir moterį pranešė atsitiktinai pro šalį važiavęs žmogus iš kito rajono.

Paties įvykio niekas nematė, todėl ilgai nebuvo visiškai aišku, koks automobilis nuvažiavo iš avarijos vietos. Tačiau policija didesnį dėmesį telkė šviesios spalvos “Volkswagen„ markės automobilio paieškai (tikėtina, kad tai galėjo būti “Volkswagen Sharan„). Jis galėjo būti šiek tiek apgadintas.

Kol vyksta tyrimas, pareigūnai dar nenori pasakoti, ar mirtinai sužaloti žmonės buvo blaivūs. Tačiau yra liudininkų, mačiusių, kad tą dieną jie pirko alkoholinių gėrimų. Beje, kai kas matė, kad prieš avariją jie drauge važiavo vienu dviračiu.

Policija kelias paras ieškojo automobilio. Surado būtent šviesųjį „Volkswagen Sharan“, kuriam jau buvo supirktos remontui reikalingos detalės.

Rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Dovydėnas sakė, kad į vairuotojo ir automobilio paieškas buvo mestos visos policijos pajėgos. Dirbo visi, kas neserga gripu.

Tuoj po įvykio buvo iškeltos net trys versijos. Padirbėjus, dvi iš jų teko atmesti. Liko trečioji. Policininkai iššukavo kone visą Šimonių girią, aplinkinius miškų masyvus, vienkiemius ir negyvenamas sodybas. Nuo įvykio praėjus keturiasdešimčiai valandų buvo sulaikytas įtariamas asmuo.

Penktadienį jis buvo uždarytas Kupiškio areštinėje. Teismui leidus jį suimti dešimčiai parų, įtariamasis buvo išvežtas į Panevėžio areštinę.

Įtariamasis 37 metų Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus Magistralinių kelių eismo priežiūros būrio patrulis Robertas Strolia kol kas nenori prisipažinti kaltas. Jis sugalvojo įmantrių gynybos priemonių, manipuliuojant keliais automobiliais.

R. Strolios mama gyvena Migonių kaime. Čia gyveno ir žuvusi moteris. Manoma, kad policijos pareigūnas tada, kai padarė avariją, vyko iš mamos namų.

Dabar sunku pasakyti, ar avarijos metu pareigūnas buvo blaivus, tačiau pavyko išsiaiškinti, kad jis ne kartą yra važiavęs neblaivus, todėl neatmetama, jog ir avarijos metu jis galėjo būti išgėręs. Žinoma, tai turės patvirtinti arba paneigti prokuratūroje prasidėjęs tyrimas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video