2024/05/06

Artėjančių švenčių nuotaiką pirmieji padovanojo norvegai

Kupiškio Šv. Kazimiero vaikų namuose gyvenantys dideli ir maži vaikai žino, jog kasmet lapkričio pabaigoje jie sulauks svečių iš toli. Neapsiriko vaikai ir šiais metais. Juos aplankė kaip niekada didelis būrys Rotary klubo narių iš Norvegijos.

„Jau atvažiavo! – džiaugsmingai šaukdamas ir bėgdamas vaikų namų koridoriumi pranešė mažasis gyventojas. – Eikit pasitikti svečių“. O svečiai, kaip ir kiekvienais metais, atvyko ne tuščiomis – kiekvienas vaikų namų auklėtinis gavo po vardinę dovanėlę, kurią įteikė ne bet kas, o tikras norvegiškas Kalėdų senelis.

Norvegų rotariečių kelionių į vaikų namus iniciatorė Edrund Olaisen į vaikus prabilo lietuviškai: „Mieli draugai iš Kazimiero. Aš nekalbu lietuviškai, bet ar supratot, ką dabar pasakiau“. Vaikai suprato ir tai patvirtino plodami. Kalbos barjeras bendrauti su svečiais mažiesiems nelabai ir kliudė. Net patys nedrąsiausi sėdo svečiams ant kelių, prašėsi palaikomi ant rankų.

Knutas Biorge Knutsenas sakė, jog Norvegijoje viename iš vaikų darželių buvo organizuota loterija, kurios metu surinkta nemažai pinigų. Nuspręsta, kad jie bus paaukoti šiems vaikų namams. Rotarietis Paketurių Šv. Kazimiero vaikų globos namų direktorei Danutei Bukinienei perdavė ne tik voką su surinktais pinigais, bet ir bendrą visų norvegų vaikų darželio auklėtinių, dalyvavusių loterijoje, nuotrauką.

„Tie, kurie čia atvykstame kiekvienais metais prieš Kalėdas, jau galime drąsiai sakyti, kad man pažįstamas berniukas ir mergaitė paaugo, pasikeitė, – sakė Knutas Biorge Knutsenas. – Smagu matyti, kaip jūs augate“.

Norvegų rotariečių kalėdiniai keliai vedė ne tik į vaikų namus, bet ir pas šeimose gyvenančius vaikus. Jie su dovanomis aplankė 7 daugiavaikes šeimas, gyvenančias Keršuliškių, Viktariškių, Antašavos, Vėžionių, Bagdonių, Virbališkių kaimuose, Kupiškio mieste.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Neringa BUTKEVIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video