2024/04/25

Mūsiškiai laurus skina Molėtų klubui

Kiekvienam žmogui reikia veiklos. Abituriento Daliaus Valiuko vienintelis pomėgis – automobilių sportas. Šiuo sportu vaikinas užsiima jau penkerius metus. Per pastaruosius dvejus metus yra tapęs Lietuvos autokroso pirmenybių M-2000 klasės čempionu.

Anot pašnekovo, šis pomėgis atima daug laiko, nes turi ruošti automobilį varžyboms, o vėliau jį ir remontuoti. Taip pat turi būti šaltakraujiškas ir bet kokioje situacijoje nepasimesti, stengtis susikoncentruoti į tai, kaip geriau pasirodyti. Neapsieinama šiame sporte ir be fizinės jėgos. Žinoma, geriems rezultatams reikia ir įgūdžių, kurių dėka kaskart gali geriau suvaldyti automobilį.

Pavojai nebaisūs

Šiuo sportu vaikinas susidomėjo dėdei atidavus automobilį, kurį paremontavęs pradėjo dalyvauti varžybose. „Esu dalyvavęs šešiose Lietuvos autokroso pirmenybių varžybose Ukmergėje (2 vieta), Šakiuose (4 vieta), Marijampolėje (4 vieta), Vilkyčiuose (2 vieta), vėl Šakiuose (4 vieta) ir galiausiai Tauragėje (1 vieta) „, – pasakojo Dalius. Pašnekovo teigimu, varžybų rezultatai priklauso ne tik nuo tavo pastangų, bet ir nuo oro sąlygų, kurios ne visuomet yra palankios varžyboms. Norint dalyvauti varžybose reikia pereiti techninę komisiją, dalyvauti laisvosiose treniruotėse, chronometriniuose važiavimuose, susirinkime, parade ir galiausiai dalyviai yra suskirstomi į klases, pagal kurias dalyvauja varžybose. Autokroso varžybose tenka patirti gana didelę konkurenciją. Šiemet pergalė vaikinui „kainavo“ konfliktą su draugu. Tačiau pasibaigus rungtynėms visi pykčiai dingo. Dažniausiai po varžybų sportininkai dalijasi savo patirtimi, nors per varžybas vyksta įnirtinga kova dėl pergalės.

Kadangi tai yra gana ekstremalus sportas, neišvengiamai būna ir sveikatai pavojingų situacijų. Dalius jau po pirmųjų varžybų buvo patyręs traumą, bet sako, kad tai jo neišgąsdino ir nenumušė ūpo toliau užsiimti šia sporto šaka. Norint išvengti traumų, sportininkams rekomenduojama dėvėti nedegius kostiumus, batus, šalmą ir naudoti dar daug kitų apsaugų, reikalingų žmogui bei vairuojamai priemonei.

Visada malonu užkopti ant varžybų nugalėtojo ar prizininko pakilos, sulaukti apdovanojimų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Rūta URBONAVIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video