2024/05/19

Kultūros centre pradėtas tyrimas gali nusinešti ne vieną galvą

Kelios „Kupiškėnų minčių“ publikacijos apie rajono Kultūros centro vadovo ir visos šios įstaigos veiklą gali sukelti tikrą audrą ne tik rajono kultūros, bet ir Savivaldybės struktūrose.

Po laikraštyje išspausdintų tekstų rajono Savivaldybės meras Jonas Jarutis sudarė komisiją spaudoje paminėtiems faktams ištirti.

Komisijai vadovavęs rajono Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius patvirtino, kad laikraštis rašė tiesą.

Tada J. Jarutis kreipėsi į policiją, kad būtų juridiškai įvertinti teiginiai, kuriuos kupiškėnai skaitė savo laikraštyje ir aptarinėjo tiek gyvai, tiek ir internete. Policija turėjo laiko, per kurį reikėjo apsispręsti, ar imtis kokių nors veikmų.

Pirmadienį policijos pareigūnai „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad buvo tikslinamas rajono vadovo pareiškimas policijai. Per tą laiką buvo gauti papildomi duomenys, kurie surašyti daugiau nei šimte lapų.

Išanalizavus turėtą ir papildomai gautą informaciją, nutarta pradėti ikiteisminį tyrimą. Kol kas dar nėra nutarta, pagal kurį straipsnį bus keliama baudžiamoji byla. Gali būti, kad dalis medžiagos bus perduota Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT).

Pasak pareigūnų, toliau tiriant turimą medžiagą, gali paaiškėti, kad tai gali būti ir piktnaudžiavimas tarnyba, ir tarnybinių pareigų neatlikimas, ir aplaidus buhalterijos tvarkymas, ir kiti straipsniai, kurie numato, kad darant vieną nusikaltimą padaromas ir kitas.

Policijos pareigūnai, susipažinę su straipsniais laikraštyje ir mero pareiškimu, mano, kad nusikalstamos veikos požymių matyti, todėl pro pirštus į tai tikrai nežiūrės.

Pasak tyrėjų, kol kas dar sunku būtų pasakyti, kas yra neteisus dėl neaiškios Kultūros centro veiklos. Todėl, be kita ko, teks skirti ir finansinį tyrimą.

Po tyrimų gali tekti atsakyti ne tik šio centro vadovui, finansininkei ar kitiems čia dirbantiems žmonėms, bet ir tiems Savivaldybės vadovams, kuriems privalu kuruoti Kultūros centrą.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video