2024/05/19

Pirmieji tūkstantmečio ąžuoliukai jau pasodinti

Į Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus kvietimą prie Kupiškio piliakalnio planuojamame Tūkstantmečio parke pasodinti pirmuosius ąžuoliukus, atsiliepė gausus būrys kupiškėnų.

Būsimojo parko teritorija jau seniai buvo nužiūrėta. Ją per pavasarines talkas išvalė, sutvarkė talkininkai, o šeštadienį buvo pasodinti pirmieji būsimojo parko ąžuoliukai.

Rajono architektė Euchrida Sipavičienė padarys parko planą, kuriame matysis, kur ir kieno pasodintas medelis. Taigi kiekvienas, prisidėjęs prie Tūkstantmečio parko sodinimo, turės savo medelį. Gal būtent šis gražus sumanymas ir sukvietė prie piliakalnio šeštadienio vidurdienį ne tik Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus narius, Savivaldybės, mokyklų darbuotojus, bet ir miesto gyventojus.

Kartu su tėveliais savo ąžuoliuką mielai sodino ir jų atžalos. Net trijų kartų Stapulionių šeimų šeštadienio triūsą primins du ąžuoliukai. Čia prie medelio sodinimo darbavosi vyresnieji Antanas ir Tatjana Stapulioniai bei jų sūnus Virginijus su savo atžala Dominyku. Mažasis Dominykas kartu su seneliu kasė duobę medeliui ir tvirtai tikėjo, kad jis prigis.

Iš savo miško Tūkstantmečio parkui penkis ąžuoliukus atvežė ir kelioms jų giminės kartoms atminti pasodino Karpinskų šeima: „Esame penki Karpinskai. Tai tiek medelių ir pasodinome. Labai šaunu, kad taip buvo sugalvota pasodinti parką“.

Pasak Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus pirmininko Rimanto Jociaus, visi ąžuoliukai yra pirkti asmeninėmis sodintojų lėšomis. „Buvo surinkta iš kiekvieno norinčio sodinti savo medelį po dvidešimt litų ir sodinukai bendrai nupirkti medelyne, – sakė R. Jocius. – Įsigyti medelių pareiškė norą 50 žmonių. Kiek iš viso bus pasodinta, sunku pasakyti, nes buvo atėję gyventojų, kurie savarankiškai pasirūpino ąžuoliukais“.

Pajuokaudami, vienas kitam palinkėdami gero darbo, pamažu talkininkai pasodino pirmuosius Tūkstantmečio ąžuolus. Belieka tikėtis, kad jie visi prigis ir niekam nekils ranka nulaužti dar tik pradedantį žaliuoti mažą medelį.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video