2024/05/19

Pirmieji saugios kaimynystės judėjimo daigai

Kupiškio rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Dovydėnas, teigė, kad mūsų miestelis yra saugus, tačiau vien tuo džiaugtis nepakanka. Ketvirtadienį du daugiabučiai namai pasipuošė iškabomis, kad čia gyvenantys žmonės yra judėjimo „Saugus kaimynas“ nariai.

Į saugios kaimynystės judėjimą įsijungę Taikos gatvės 1-ojo namo gyventojai jau iki šiol yra padarę pirmuosius prevencijos nuo ilgapirščių žingsnius. Jie yra įsirengę kiemo apšvietimą, todėl šalia namo stovintys automobiliai yra saugesni. Už sunaudotą elektrą moka visi, – išlaidų ne daug, o nauda akivaizdi. Prie kitų namų stovintys automobiliai būna subraižomi, kitaip apgadinami, o apšviestoje teritorijoje ne taip drąsu ilgapirščiams prie jų lįsti.

„Toks projektas vykdomas visoje Lietuvoje, – sakė L. Dovydėnas. – Gyventojams jis nieko nekainuoja, tačiau labai naudingas. Jame dalyvaujančios namų bendrijos gali tikėtis realios pagalbos. Gal ir čia pavyktų laimėti projekto lėšų ir įsigyti kameras, kurios labai drausmina pažeidėjus“.

Pasak policijos pareigūno, sunkmečiu ypač svarbu geros kaimynystės principai. Kiekviename name yra vyresnio amžiaus žmonių, kurie daug laiko praleidžia namuose. Jeigu jie, pastebėję aplinkui besisukiojančius įtartinus asmenis, praneštų policijai, būtų užkertamas kelias ne vienam nusikaltimui. Gal taip pamažu žmonės tirpdys abejingumo ledus, pradės artimiau bendrauti kaimynai, o tuo pačiu apsaugos ir savo turtą.

Šiame name yra 45 butai, todėl bendradarbiaudami ir bendraudami vieni su kitais, gyventojai turėtų pajusti saugios kaimynystės naudą.

Pasak policijos pareigūnės Vilės Sezonienės, kol kas mūsų mieste šis judėjimas dar tik pradeda savo veiklą: „Žmonės nėra aktyvūs, tačiau tikimės, kad pamažu atsiras vis daugiau daugiabučių namų bendrijų, kurios susidomės ir pareikš norą dalyvauti „Saugios kaimynystės“ judėjime“.

Tokią mintį palaikė ir rajono meras Jonas Jarutis, teigęs, kad tai tikrai šaunus sumanymas, tik reikia aktyviau dalyvauti bendrijoms.

Kitą savaitę policijos pareigūnai aplankys kiekvieną šio judėjimo dalyvio butą. Jiems bus išdalinti lankstinukai su informacija apie judėjimą, pažymėtos jų buto durys.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video