2024/05/19

Merui teko kreiptis į policiją

Po kelių publikacijų „Kupiškėnų mintyse“ apie Kultūros centro ir jo darbuotojų veiklą rajono Savivaldybės meras Jonas Jarutis sudarė komisiją laikraštyje paminėtiems teiginiams, jog kultūros centro direktorius važinėjo tarnybiniu transportu asmeniniais reikalais, nelegaliai samdė statybininką, kad per „Lingaudalą“ buvo nepajamuotų rinkliavų iš verslininkų ir kt. ištirti. Šiai komisijai vadovavo Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius. Komisija nustatė, kad laikraštyje skelbta informacija pasitvirtino.

Po tokių išvadų Kultūros centro vadovo darbą jau būtų galima aptarinėti rajono Savivaldybės tarybos posėdyje, tačiau Kultūros centro vadovas Rapolas Lukoševičius susirgo, o jam nedalyvaujant būtų ne etiška svarstyti svarbius šiai įstaigai klausimus.

Komisijos išvados nepakibo ore. J. Jarutis kreipėsi į policiją, kad ji teisiškai įvertintų viešai paskelbtus ir jo potvarkiu sudarytos komisijos patvirtintus faktus.

Policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Dovydėnas patvirtino, kad yra gautas toks mero kreipimasis. Pareigūnas sakė, kad dabar yra renkami papildomi duomenys. Pagal įstatymą tam yra skirta dvidešimt parų.

L. Dovydėnas sakė, kad dar trūksta kai kurių dokumentų, bet, jo nuomone, ikiteisminis tyrimas bus pradėtas.

Tas tyrimas gali būti pradėtas jau šią savaitę. Įtariamųjų rato pareigūnas oficialiai dar nenorėjo įvardinti.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video