2024/05/18

Mokytojams rūpi mokslo kokybė

Kol rudens atostogomis džiaugėsi mokiniai, šalies mokyklų vadovai Kupiškyje, Povilo Matulionio pagrindinėje mokykloje, susirinkę į IX respublikinę kokybės siekiančių mokyklų konferenciją „Konceptualus požiūris į mokyklos veiklos kokybę“, diskutavo, kaip tobulinti mokymo procesą.

Į IX konferenciją atvyko 120 dalyvių iš 20 šalies savivaldybių. Pasak Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros direktoriaus Gražvydo Kazakevičiaus, tokie susitikimai patvirtina, jog mokymo įstaigų vadovams rūpi, kaip užtikrinti mokymo kokybę, žengti koja kojon su laikmečiu. „Smagu, kad tokie susitikimai tęsiasi, o kiekvieną kartą susitinkame vis kitame krašte, kitoje savivaldybėje, – sakė G. Kazakevičius. – Pirmoji konferencija vyko Rokiškyje, pernai susitikome Tauragėje, o šiemet pamatysime, kuo gali pasidžiaugti kupiškėnai“.

Pasak konferencijos dalyvių, ši konferencija bus paskutinioji, nes jau įregistruotas Kokybės siekiančių mokyklų klubas, kuris, kaip tikimasi, turės savo svarų žodį rengiant įstatyminę bazę. Pasak šio klubo prezidentės Renatos Pavlavičienės, klubas vienys bendrojo lavinimo mokyklas, atskirus jų narius, kuriems rūpi švietimo kokybės užtikrinimas, bus sudaromos bendradarbiavimo sąlygos tarp mokyklų, atstovaujama klubo narių interesams. Klubas numato dalyvauti šalies ir tarptautiniuose projektuose. „Norintys būti klubo nariai, turi pateikti raštišką prašymą Klubo valdybai ir sumokėti nario mokestį“, – sakė R. Pavlavičienė.

Konferencijos dalyviai po pietų lankėsi mūsų rajono mokyklose, kur susipažino su jų darbo gerąja patirtimi.

Vėliau buvo priimta rezoliucija, kurioje teigiama, kad yra naudinga ir toliau reikėtų plėsti gerosios patirties sklaidą, stiprinti bendradarbiavimą, diegiant įsivertinimo, savęs vertinimo kultūrą, akcentuojant praktines įsivertinimo procesų ir duomenų panaudojimo naudas.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video