2024/05/18

Darbdaviams linkėta stiprybės

Praėjusį ketvirtadienį rajono darbdavių klubas paminėjo savo veiklos penkmetį. Ta proga Kupiškio kultūros centro vitražų salėje buvo surengtas šventinis vakaras.

Rajono darbdavių klubo prezidentas Zigmas Aleksandravičius susirinkusiesiems priminė šio klubo įsikūrimo istoriją. Pirmaisiais jo steigėjais buvo Albertas Audickas, Rita Briedienė, Bronislovas Domža, Jonas Marcišauskas ir Alvydas Mažeikis. 2004 m. reikėjo apsispręsti, ar likti verslo darbdavių konfederacijos dalimi, ar kurti nepriklausomą klubą. Nenorint veltis į politiką ir tapti vienos partijos savotišku filialu, buvo priimtas sprendimas kurti ne politinę, o laisvą organizaciją.

Pirmuoju rajono darbdavių klubo prezidentu buvo A. Mažeikis, antrąja – Aldona Ražauskienė.

Šiuo metu darbdavių klubas turi 27 narius. Kas mėnesį yra renkamasi į teminius susitikimus, diskutuojama įvairiais verslininkams aktualiais klausimais, į šiuos susirinkimus kviečiami įvairių sričių specialistai, Seimo nariai, vietinės valdžios atstovai, stengiamasi inicijuoti kuo daugiau palankesnių verslui sprendimų, kritikuojami nepamatuoti politikų sprendimai. Bandyta užmegzti ryšius su gretimų rajonų panašiomis organizacijomis. Deja, daug kur jos yra apmirusios, išskyrus rokiškėnus. Rokiškio r. verslininkų asociacija, kurios atstovai buvo atvykę į šventę pasveikinti savo kolegų, sakė, kad tikisi su kupiškėnais plėtoti ryšius.

Seimo narys Antanas Baura Kupiškio r. darbdavių klubui penkmečio proga atvežė ir Seimo Ekonomikos komiteto sveikinimo raštą.

Sveikintojai darbdaviams linkėjo sėkmės versle ir sukurti kuo daugiau naujų darbo vietų.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video