2024/05/05

Nevalyvas kaimynas kiemą pavertė tualetu

Sunku patikėti, kad šiais laikais mieste dar yra žmonių, neturinčių savo tualeto. Tačiau tokiomis absurdiškomis sąlygomis jau nebe pirmus metus gyvena Sinagogos gatvės gyventojas Alfonsas Valma. Gamtinius reikalus pensinio mažiaus vyriškis dažniausiai atlieka vietiniame bare, o jei reikalas prispaudžia, vietoje tualeto pasitarnauja bendras jo ir kaimynų kiemas.

Neišsaugojo įrodymų

Būtent A. Valmos kaimynai šioje nepavydėtinoje situacijoje jaučiasi didžiausi kankiniai. Kiemą teršiantį vyriškį jie visokiais būdais bando auklėti, tačiau viskas veltui.

„Nebežinau, kur kreiptis, bet taip gyventi nebeįmanoma. Ne kartą pati jį gėdijau ir vandeniu apipylusi buvau – niekas nepadeda. Pats kaimynas nuolatos girtuokliauja, ištisas dienas leidžia bare. Vasarą draugų į savo namus parsivesdavo, tuomet jau visi šlapindavosi mūsų kieme. Nuo jo netvarkos visas namas blusomis apėjo“, – guodėsi redakcijai po paskutinės kaimyno „dovanėlės“ kieme Viktorija Jakubkienė.

Moteris pasakojo, kad ankstyvą rytą išėjusi į lauką eilinį kartą kieme rado išmatų krūvą. Neapsikentusi netvarkos ji kreipėsi pagalbos į policiją, tačiau ši pasiūlė apie tokius dalykus kalbėtis su aplinkos apsaugos specialistais.

Šie į pranešimą sureagavo, tačiau atvyko jau per vėlai – baudos išsigandęs nevalyvas kaimynas spėjo paslėpti visus įkalčius. O aplinkosaugininkams paaiškino, kad kiemą apdergė pro šalį bėgęs šuo.

„Kupiškio aplinkos apsaugos specialistų sulaukėme po pusvalandžio. O per tą laiką kaimynas šepečiu ištrynė išmatas. Todėl man buvo papriekaištauta, kad reikėjo išsaugoti įrodymus. Tai tikras absurdas – nejaugi turėjau dar ir saugoti tą šlykštynę, – piktinosi redakcijai pasiskundusi moteris. – Galiu tik pasakyti, kad ir policija, ir aplinkosaugininkai neužtikrina pagalbos žmogui. Jiems patogiausia tik sėdėti savo kabinetuose ir nieko nedirbti“.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video