2024/05/05

Nesantaikos priežastys – palaidi gyvūnai ir tranki muzika

Administracinių teisės pažeidimų komisija šį kartą nagrinėjo keturias bylas, iš kurių trys buvo dėl netinkamos gyvūnų priežiūros, viena – dėl triukšmavimo ramybės metu.

Ne visi kaimynai draugiški

Pirmoji byla buvo išspręsta labai greitai, nes abi dalyvavusios posėdyje pusės susitaikė ir viena kitai jokių pretenzijų neturi. O situacija dažnai pasitaikanti. Birželio mėnesį Rudiliuose gyvenančios Onos Pakalnienės vištos iškapstė kaimynės Efrosenijos Zaronskienės daržą, kur buvo pasėtos daržovės. Supykusi kaimynė pakvietė policijos pareigūną, kuris surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą ir padarytus nuostolius įvertino 50 Lt. Kaltininkė ir nukentėjusioji susitaikė. Komisija, atsižvelgusi į susiklosčiusias aplinkybes, kreipsis į teismą, kad šis, remdamasis Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) 30 (1) straipsniu, skirtų tik įspėjimą.

Kita byla sudėtingesnė, joje nedalyvavo kaltininkė, todėl komisija galėjo išklausyti tik nukentėjusiąją. Uoginiuose gyvenančiai Elžbietai Vanagienei birželio mėnesį nuostolių darže pridarė iš Duorpių kaimo atšuoliavęs Jūratės Šeinauskienės eržilas. Kaltininkė taip ir nesurado laiko pasikalbėti su nukentėjusiąja, jos atsiprašyti už patirtus nuostolius. Neradus lengvinančių aplinkybių, Jūratei Šeinauskienei buvo skirta 113 Lt bauda, o nukentėjusiajai E. Vanagienei pasiūlyta kreiptis į teismą dėl patirtų nuostolių atlyginimo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video